ING, Garanti İş bankası Finansbank TEB, Vakıfbank ve Halkbank kredi faiz oranı...

Kredi faiz oranları düşmeye devam ediyor. Bankalar faiz indirdikçe konutlara olan talepte artmaya devam ediyor. ING, Garanti İş bankası Finansbank TEB, Vakıfbank ve Halkbank kredi faiz oranları ve güncel faiz oranları takvim.com.tr'de sizlerle. Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü.

Giriş Tarihi 10 Kasım 2019, 11:42 Güncelleme 16 Kasım 2019, 16:09
ING, Garanti İş bankası Finansbank TEB, Vakıfbank ve Halkbank kredi faiz oranı...

İÇİNDEKİLER

Düşük faizli kredi indirimi haberleri gelmeye devam ediyor. Kamu bankaları sonrasında özel bankalarda ING, Garanti İş bankası Finansbank ve TEB faiz indirimlerine devam ediyor. Yüzde 0.99 faizle 180 ay konut kredisi çekildiğinde aylık ödemesi 1192 lira oluyor. Toplam geri ödemesi ise 215 bin lirayı buluyor.

ING KONUT KREDİSİ

ING'den 120 ay vade ve yüzde 1.34 aylık faiz oranıyla 500 bin TL'ye kadar kredi alabilirsiniz.

QBN FİNANSBANK KONUT KREDİSİ

QNB Finansbank, konut kredisi için müşterilerine 180 aya varan vade imkanıyla aylık yüzde 1.77 faiz oranıyla 500 bin TL ve üzerinde kredi verir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Faiz oranlarındaki indirim politikası kapsamındaki ikinci hamle Vakıfbank'tan geldi. Banka 500 bin TL'ye kadar olan konut kredilerindeki faiz oranlarını 0.99 olarak sundu. Bankanın müşterileri için getirdiği bir diğer yenilik ise; "Sarı panjur" olarak isimlendirilen konut kredilerinin 10 yıldan 15 yıla varan vade ile uzatılmasıdır. Böylelikle vatandaşlar kredilerinin geri ödemelerini 180 aya varan vade ile daha düşük miktarlarda yapabilecek.

HALKBANK KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Kamu bankası olma özelliğini taşıyan Halkbank, konut kredisi faiz oranlarını vatandaşlar için geriletme politikasını uygulamaya koydu. Banka; 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeyle aylık yüzde 0.99, 500 bin-1 milyon TL arası 1.19, 1 milyon üzeri ise aylık 1.39 olarak belirlendi.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ HESAPLAMA

Merkez Bankası'nın faiz oranını 24'ten 19.75'e düşürmesinin ardından, faiz oranlarındaki indirimin ilk hamlesi Ziraat Bankası'ndan geldi. Banka konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1'in altına kadar düşürdü. Ziraat Bankası 500 bin TL'ye kadar 180 ay vadeli konut kredilerindeki faiz oranını 0.99 olarak belirledi. 1 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacak konut kredileri için Ziraat Bankası faiz oranına dair açıklamasını vatandaşlarla paylaştı. Açıklamaya göre; 500 bin TL'ye kadar 180 ay aylık azami vadeyle aylık 0,99, 500 bin - 1 milyon TL arası aylık 1,19, 1 milyon üzeri ise aylık 1,39 olarak belirlendi.

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Tüketici kredisi: 1.25
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.55
Taşıt kredisi: 1.39
Ev kredisi: 1.17

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Dijital ihtiyaç kredisi: 1.76
Konut kredisi: 1.2
Taşıt kredisi: 1.44

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.49
Taşıt kredisi: 1.25
Konut kredisi: 0.99

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99
İhtiyaç kredisi: 1.35
Taşıt kredisi: 1.25

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.71
Taşıt kredisi: 1.17
Konut kredisi: 1.17

TEB FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.25

Taşıt kredisi: 1.25

Konut kredisi: 1.22

DAR GELİRLİYE EN DÜŞÜK FAİZLE EV FIRSATI!

Dar gelirlilere konut müjdesi veren Bakan Albayrak, "Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı 20 yıl vade ve tarihin en düşük faiz oranıyla ev sahibi yapacak finansal altyapıyı tamamladık. Modelin diğer sektörlere de katkısı olacak" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan dar gelirli vatandaşlara konut müjdesi... Samsun'da iş dünyasıyla buluşan Bakan Albayrak, "Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak bir modelin finansman altyapısını tamamladık. 20 yıl vadeyle ve bugüne kadar Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranıyla kira hatta kiradan daha ucuz bir maliyetle bu gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapacak finansal altyapıyı tamamladık" ifadelerini kullandı.

MÜJDELER DEVAM EDECEK

Albayrak, modelin diğer sektörlere önemli katkıları olacağına işaret ederek, şunları kaydetti: "Sosyal adalet noktasında, bu önemli adımı başlatıyoruz. Bunlar tabii başlangıç, inşallah çok daha güçlü adımlarla çok daha güzel müjdeleri önümüzdeki dönemde anons edeceğiz. Doğrudan sanayicimizi, esnafımızı desteklemek amacıyla kamu bankalarımız başta olmak üzere, farklı diğer bankalarımızın da desteğiyle devreye aldığımız kredileri, hepsini inşallah önümüzdeki süreçte daha da güçlendirerek devam ettireceğiz."

FAİZ YÜKÜ DÜŞÜYOR

Ekonomiye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Albayrak, kurumsal kredi faizlerinin Nisan 2014'ün de altına düşerek yatırım ortamındaki faiz yükünün güçlü şekilde düştüğünü söyledi. Albayrak, "Haziranda yüzde 25-26'lardaydı piyasa faizi. Bugün 12-13'lerde. Pozitif trend finans sektöründe devam ediyor, daha da iyi olacak. Bu mücadelede en ufak gevşemeye izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

YILDA EN AZ 100 BİN KİŞİ EV SAHİBİ OLACAK

Bakan Albayrak, Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranını uygulayacaklarını ve her yıl en az 100 bin vatandaşı ev sahibi yapacaklarını vurguladı. Albayrak, TOKİ'nin de yer alacağı modelin, evlerin modelleri, şehirleri, uygulama şartları gibi tüm ayrıntılarını, bu ay bitmeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde özel bir programla vatandaşlara anlatacaklarını duyurdu.

BU DAHA BAŞLANGIÇ, ENFLASYON DAHA DA DÜŞECEK

Bakan Albayrak, geçen yıl bu dönemlerde 'enflasyonla topyekûn mücadele' diyerek bütün paydaşlarla güçlü bir koordinasyonla güçlü adımlar atmaya başladıklarını belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: "Ekim ayı itibarıyla TÜFE'de 8.55, ÜFE'de yüzde 1.70 seviyelerine inerek çok tarihi bir netice ortaya koyduk. İnşallah daha da iyi olacak. Bu daha başlangıç. Önümüzdeki yıl itibarıyla artık düşük tek hanelileri çok daha güçlü şekilde yaşayacağımız bir döneme hızla Türkiye girecektir."

TOPARLANMA EĞİLİMİ GÜÇLENDİ

Bakan Albayrak, şöyle konuştu: "Makro ekonomik göstergelerde geçen yıl yaşanan süreçten bugüne kadar ciddi iyileşmeler ortaya koyduk. Üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergeler, toparlanma eğiliminin daha da güçlendiğini gösteriyor."