13 Eylül Ziraat Bankası son dakika faiz oranları! Ziraat Bankası 2019 konut kredisi faiz hesaplama ziraatbank.com.tr'de

Merkez Bankası faizi indirdi bankalar faizi bir bir indirmeye devam etti. İş Bankası'ndan sonra Ziraat Bankası'da faiz indirme kararı aldı. Ziraat Bankası kredi faiz oranlarını 16 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere indirdi. Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir. İşte Ziraat Bankası 2019 konut kredisi faiz hesaplama ziraatbank.com.tr adresinde

Giriş Tarihi 13 Eylül 2019, 17:52 Güncelleme 13 Eylül 2019, 19:36
13 Eylül Ziraat Bankası son dakika faiz oranları! Ziraat Bankası 2019 konut kredisi faiz hesaplama ziraatbank.com.tr’de

İÇİNDEKİLER

13 Eylül Ziraat Bankası son dakika faiz oranları! Ziraat Bankası 2019 konut kredisi faiz hesaplama ziraatbank.com.tr'de. Bankalar faiz indirimine devam ediyor! Bir banka daha kredi faiz oranlarını indirdi! Kurumsal kredi faiz oranlarını aylık yüzde 13 - yüzde 15.5 aralığına kadar indiren Ziraat Bankası, ihtiyaç kredisi faiz oranlarını da maaş müşterileri için aylık yüzde 1.25'e ve maaş dışı müşteriler için ise aylık yüzde 1.35'e düşürdü. Konut kredilerinde 500 bin lira ve üzeri kredilerde faiz oranını aylık yüzde 1.19 olarak belirleyen Ziraat Bankası, 500 bin lira altındaki konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0.99 olarak uyguluyor. Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor.

İŞ BANKASI KREDİ FAİZ ORANI NE OLDU?

Türkiye İş Bankası, konut kredisi faiz oranlarını indirdi. Farklı konut finansman ürünleri sunan İş Bankası, konut alımlarının finansmanı amacıyla kullanılacak kredilerde 120 ay vadeye kadar %1,17 oranı uygulayacak. Kişiye özel geri ödeme seçenekleri sunan İş Bankası'nın ev kredisi ürünlerine dair detaylara ve kredi koşulları ile ilgili bilgiye internet sitesinden ulaşılabiliyor.

HALKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: Banka müşterisi (1.49) Normal müşteri (1,84)

Taşıt kredisi: 1.48

Konut kredisi: 0.99

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: % 1,43

Ferdi kredi: % 1.69

Taşıt kredisi: % 1,64

QNB FİNANSBANK

İhtiyaç kredisi: % 1.29

Konut kredisi: %1,57

Taşıt kredisi: % 1.59

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: %1,69

Taşıt kredisi: %1,77

AKBANK FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: % 1,71

Taşıt kredisi: % 1.61

Konut kredisi: % 1.35

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

İhtiyaç kredisi: 1.84

Konut kredisi: 1.36

Taşıt kredisi: 1.6

TEB'DEN KREDİ FAİZ İNDİRİMİ AÇIKLAMASI

TEB'den yapılan yeni açıklamaya göre, banka konut sahibi olmak veya konuta yatırım yapmak isteyen tüm müşterilerine yüzde 1,20 faiz oranında konut kredisi sağlıyor.

TEB'in yeni konut kredisi kampanyasından faydalanmak isteyenler, dosya masrafı ve kredi tutarı üst limiti olmadan, 120 aya kadar olan tüm vadelerde yüzde 1,20 faiz oranlı konut kredisi alabiliyor.

TEB İhtiyaç kredisi: %1.29

TEB Taşıt kredisi: % 1.45

KONUT KREDİSİ HESAPLAMA

Güncel olarak en düşük tabela konut kredisi faiz oranı olan yüzde 1.28 üzerinden 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin 5 yıl vadede aylık taksitleri yaklaşık 3.600 TL, 10 yıl vadede 2.450 TL' ye denk karşılık geliyor. 10 yıl vadeli konut kredisinin toplam geri ödemesi yaklaşık 294.000 TL oluyor.

KONUT KREDİSİ ALANİLMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER

Yaptığınız kredi başvurusu ön onay aldığında ikinci adım olarak gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için banka tarafından nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge talep edilir. Düzenli bir geliriniz olması halinde başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir. Daha önceki kredi borcu nedeniyle hakkında banka takip kararı olan kişiler ise kredi alamazlar. Konut kredilerinde ipotek uygulaması söz konusu olduğu için kefil istenmez. Eğer başvuran kişi yeterli bir gelire sahip değilse o zaman kefil uygulaması devreye girebilir.

KONUT KREDİSİ NEDİR?

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türü. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. Konut kredisine başvurmak için satın almak istediğiniz konuta karar verdikten sonra kredi imkanları sunan bankaları araştırmanız gerekir.

Sizin için en uygun faiz oranlarını sunan bankaları araştırmanız ve başvurmanız gerekecektir. Kredi başvurunuz onaylandıktan sonra artık devreye gayrimenkul değerlendirme uzmanları giriyor. Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini belirledikten sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat ödemesi olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, belirlenen ekspertiz değerinin %70-75'ine kadar konut kredisi verilebiliyor. Evin kalan %25'lik ücreti içinse peşinatınız olması gerekir. Sözleşmeniz süresince belirlenen faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

ZİRAAT BANKASI TARİHÇE

Osmanlı Devleti'nden günümüze ulaşan ilk banka olarak bilinen Ziraat Bankası, 1863 yılında kurulmuştur. Bankanın kurucusu Ahmet Şefik Mithat Paşa'dır.

Merkezi Ankara'dan bulunan bankanın sloganı ''Bir bankadan daha fazlası'' olarak bilinmektedir.

Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Karslı olan Ziraat Bankası'nın bireysel bankacılık, finansal hizmetler, özel bankacılık gibi alanlarda faaliyetlerini sürdürdüğü bilinmektedir.

2011 yılı verilerine dayanarak 2.223 milyar net gelir elde eden Ziraat Bankası'nın 24,374'ün üzerinde çalışanı bulunmaktadır. 4.163 ATM sayısı ile Kıbrıs'ta 3 şubesi bulunan bankanın müşteri sayısı oldukça fazladır.