DGS tercih dönemi açıklandı mı? ÖSYM 2019 DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? Kılavuz yayınlandı mı?

DGS tercih dönemi için heyecanlı bekleyiş sürüyor. ÖSYM tarafından 30 Haziran'da gerçekleştirilen DGS'nin sonuçları geçtiğimiz gün adayların erişimine açıldı. 4 yıllık yükseköğretim programlarına tercih yapacak öğrenciler konu ile ilgili ayrıntılara kilitlendi. Peki, DGS tercihleri ne zaman yapılacak? DGS tercihleri nasıl yapılır? 2019 DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı?

Giriş Tarihi 02 Ağustos 2019, 16:32 Güncelleme 02 Ağustos 2019, 16:41
DGS tercih dönemi açıklandı mı? ÖSYM 2019 DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? Kılavuz yayınlandı mı?

İÇİNDEKİLER

DGS tercih kılavuzu 2019 merakla bekleniyor. Önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin katılım sağladığı DGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih ile ilgili heyecanlı bekleyiş başladı. Lisans programlarına tercih yapmayı bekleyen öğrenciler internet üzerinden tercih takvimini merak ediyorlar. Peki, DGS tercihleri ne zaman yapılacak? DGS tercihleri nasıl yapılır? 2019 DGS tercih kılavuzu yayınlandı mı? İşte konu ile ilgili ayrıntılar...

DGS TERCİH KILAVUZU 2019 YAYINLANDI MI?

DGS tercihlerinin nasıl yapılacağını dair merak edilenlerin yer aldığı tercih kılavuzu merakla bekleniyor. Öğrenciler ÖSYM tarafından yayınlanacak DGS tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağını araştırmaya başladılar. Ancak, DGS tercih kılavuzunun ne zaman yayınlanacağı konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı. ÖSYM tarafından 2019 DGS tercih kılavuzu yayınlandığında haberimizin içeriğinde yer alacak.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2019 DGS tercih kılavuzu henüz yayınlanmadığı için tercihlerin ne zaman alınacağı da henüz belli olmadı. 2018 yılında DGS sonuçları 16 Ağustos'ta açıklanmış, tercihlerde 7-14 Eylül 2018 tarihleri arasında alınmıştı. Buna göre, 2019 DGS tercihlerinin de Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Resmi olarak tarih açıklandığında takvim.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS TERCİHLERİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR Mİ?

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.