İsrail bebek- kadın ayırmadı Gazze'yi kana buladı! Batı medyası 40 bebek yalanıyla vahşete çanak tuttu

İsrail'in Gazze katliamlarını sözde gerekçeli hale getirmek için "Hamas 40 bebeğin başını kesti" yalanına sarılan Batı medyası, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in 1756 çocuğu öldürdüğü gerçeğini görmezden geldi. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın internet hesabından paylaşılan yalan, ABD Başkanı Biden'ın ağzından da resmileştirilerek kamuoyu önünde sistematik bir algı mühendisliği yapıldı. İşte kirli algı operasyonunun detayları...

Giriş Tarihi 22 Ekim 2023, 08:59 Güncelleme 24 Ekim 2023, 16:53
İsrail bebek- kadın ayırmadı Gazze’yi kana buladı! Batı medyası 40 bebek yalanıyla vahşete çanak tuttu

İÇİNDEKİLER

İşgalci İsrail hükümetine yakın İ24 News televizyonu, 10 Ekim'de 15.19'da "40 İsrailli bebek Hamas tarafından kafaları kesilerek öldürüldü" yalanını servis etti.

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"'40'a yakın bebek sedyelerle çıkarıldı... Beşikler devrildi, bebek arabaları geride kaldı, kapılar ardına kadar açık kaldı' Muhabirimiz Nicole Zedeck, Hamas'ın onlarca İsrailliyi işgal edip evlerinde katlettiği Kibbutz Kfar Aza'da geride kalan korku sahnelerini incelemeye devam ediyor"



İsrail Dışişleri Bakanlığı 16.10'da haberi resmi Twitter adresinden paylaştı.

Aynı gün ABD Başkanı Joe Biden, "Teröristlerin çocukların kafasını kestiği teyit edilmiş görüntüleri göreceğimi hiç düşünmemiştim" diyerek yalana resmi bir kimlik kazandırdı.

FOX NEWS:"BAZILARININ KAFASI KESİLMİŞ EN AZ 40 BEBEK"
FOX News: "Hamas'ın saldırdığı köyde İsrail askerleri tarafından bazılarının kafası kesilmiş en az 40 bebek bulundu IDF Tümgeneral Itai Veruv, Kfar Aza'daki sahneyi 'katliam' olarak nitelendirdi"

CNN: "BAŞLARI KESİLMİŞ' BEBEKLER VE KÜÇÜK ÇOCUKLAR"
11 Ekim 2023 Saat: 18.45'te CNN Televizyonu, "İsrail başbakanının sözcüsü, Hamas'ın hafta sonu kibutza düzenlediği saldırıların ardından İsrail'in güneyindeki Kfar Aza'da 'başları kesilmiş' bebekler ve küçük çocukların bulunduğunu söyledi" şeklinde bir haber yayımladı.

10 Ekim 2023 tarihinde Londra metrosunda ücretsiz dağıtılan ve her gün milyonların okuduğu Metro gazetesi, "40 bebek Hamas tarafından öldürüldü" manşetiyle çıktı.

'40 BEBEK HAMAS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ'
-İsrail, aileler katledilirken çocukların başlarının kesildiğini söylüyor.
- Amerikalılar rehin tutulurken ABD'ye 'IŞİD düzeyinde vahşet' diyor.
- İki terör şefinin baskında ölmesinin ardından Hamas yeni bir saldırı başlattı.

Uluslararası medya, yalan haberin doğruluğunu sorgulamadan manşetlerine taşımaya başladı.

The Telegraph, 10 Ekim günü öğleden sonra, "Hamas, Kfar Aza kibutz katliamında bebekleri ve çocukları katletti" başlığıyla yalan haberi internet sitesine koydu.

Daily Mail, The Times gibi gazeteler de yalanı manşetlerine taşıdı.

10 Ekim'de The Times, "Bebeklerin boğazları kesildi: Kfar Aza kibutz katliamı nasıl gelişti? Anshel Pfeffer, en sert İsrailli subayların bile Hamas'ın bıraktığı yıkımda gördüklerini anlamakta zorlandığını bildirdi" ifadelerinin yer aldığı haberi internet sitesinden yayımladı.

İ: MASUMLARIN KATLİAMI
11 Ekim 2023 İ Gazetesi: "Masumların katliamı" başlıklı bir haber yayımladı.
"Gazze sınırına yakın Kfar Aza'daki köy katliamında HAMAS tarafından bebekler ve çocuklar öldürüldü"


The Scotsman, ise "Tamamen kötü bir eylem" ifadeleri ile haberi manşete taşıdı.

Daily Mail ise, "Tek bir yerleşim yerinde kafaları kesilen bebekler, 40 çocuk vurularak öldürülüyor ve Hamas tarafından diri diri yakılan aileler..." şeklinde bir ifadeye yer verdi.

Aynı Batı medyası, 17 Ekim'de İsrail'in E -Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalaması sonucu 471 sivilin hayatını kaybetmesine ve 7 Ekim'den bu yana 1756 çocuğun İsrail tarafından öldürülmesine haberlerinde hiç değinmedi.


Daily Express, "Bu bir savaş ya da muharebe değil. Bu bir katliam: 'Bebeklerin saf şeytani kafalarının kesilmesi' dehşeti
İsrail'de kibbutzun kontrolünü yeniden ele geçiren askerlerin başları kesilmiş bebekler ve 40'ı katledilmiş çocuk bulduğu bildirilirken 3.000'den fazla insan öldürüldü.

İsrail, dün gece barbar Hamas teröristlerinin sadece bir yerleşim yerinde bebeklerin kafalarını kestiğini ve 40 çocuğu katlettiğini iddia etti. Tümgeneral Itai Veruv, Gazzeli akıncılar tarafından Kfar Aza'daki evlerinde bütün ailelerin katledildiğini iddia etti"
ifadelerini kullandı.

The İndependant, 'Kfar Aza ölüm kokuyor': Hamas saldırısında 'bebeklerin katledildiği' İsrail sınır köyünde
Uyarı: Rahatsız edici içerik Bel Trew, İsrailli bir binbaşının boynuna doğru kesme hareketi yaparken "Hamas geldiğinde kadınların ve çocukların kafalarını kestiklerini" iddia ediyor. Cesetler saklandığı için doğrulamak imkansız ancak Gazze sınırı yakınındaki köyde çok fazla kan döküldüğü açık.

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKTI

ZEDECK: "ASKERLER BANA 40 BEBEK/ÇOCUĞUN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNE İNANDIKLARINI SÖYLEDİ"
10 Ekim 2023 Saat: 15.32'de i24NEWS Televizyonu muhabiri Nicole Zedeck: "Askerler bana 40 bebek/çocuğun öldürüldüğüne inandıklarını söyledi. Ordu ev ev dolaşıp daha fazla İsrailli kayıp bulmaya devam ederken, kesin ölü sayısı hala bilinmiyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

12 Ekim'de "40 bebek öldürüldü" haberinin yalan olduğu ortaya çıkınca CNN muhabiri Sara Sidner özür diledi. İsrail Ordusu "Haberleri gördük ama elimizde teyit yok" açıklaması yaptı.

SİDNER: "SÖZLERİME DAHA DİKKAT ETMEM GEREKİYORDU VE ÖZÜR DİLERİM"
12 Ekim'de CNN muhabiri Sara Sidner; HAMAS'ın bebeklerin kafasını kestiğine yönelik haberinden dolayı özür diledi.


Sara Sidner'in açıklaması şöyle: "Dün İsrail Başbakanlığı, biz canlı yayındayken Hamas'ın bebek ve çocukların kafalarını kestiğini doğruladığını söyledi. İsrail hükümeti bugün bebeklerin kafalarının kesildiğini doğrulayamayacağını söylüyor. Sözlerime daha dikkat etmem gerekiyordu ve özür dilerim. Kullandığım ifadeler, Başbakanlık makamının bunu doğruluyorsa kanıtı olması gerektiğiydi. Daha sonra Başkan Biden bunu gördüğünü doğruladı. Ve daha sonra desteklendi."

FOX News'ün yalan haberdeki ısrarlı tutumu bir ABD'linin canlı yayında, "Sürekli yalanlar uyduruyorsunuz. Hadi hemen o fotoğrafları göster bana" sözleriyle çizik yedi.

İSRAİL ORDUSU: (BEBEKLERE İLİŞKİN İDDİALAR) BİZDE BUNUN TEYİDİ YOK"
İsrail Ordu Sözcülüğü, İsrail basınında çıkan ve sosyal medyada yayılan "Hamaslıların bebeklerin başlarını kestiği" yönündeki iddiaları için, ellerinde bunu teyit edecek bir bilgi bulunmadığını bildirdi.

AA muhabiri, konuyla ilgili İsrail Ordu Sözcülüğü'ne telefonla ulaşarak, "Hamas'ın saldırısının ardından İsrail tarafında bu saldırıyı gerçekleştirenler tarafından başları kesilen bebeklerin bulunduğu yönünde haberler çıktı? Bunu doğrulayabilir misiniz ya da bu konuda bilgi verebilir misiniz?" sorusunu yöneltti. Sözcülük, "Haberleri gördük ama elimizde bir detay, bunlara dair bir teyit yok" yanıtını verdi.


İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN HAKARET: YAZIKLAR OLSUN SANA."
15 Ekim 2023 Saat: 22.21'de İsrail Dışişleri Bakanlığı: "Pek çok hasta, Hamas'ın 40 bebeğin kafasını kesip kesmediği, yoksa diri diri yakılıp öldürülmediği veya katledilip öldürülmediği konusunda kavga ediyor. Yazıklar olsun sana."şeklinde bir yazı paylaştı.

The Guardian, manşete taşıdığı haberde "Hamas saldırısında ölü sayısı 1000'e ulaşırken İsrail askerleri Gazze sınırına yığıldı" ifadelerine yer verdi.

Daily Mail,ise "İsrail'in 11 Eylül dehşetini" aktarıyor ve Hamas'ın silahlı adamlarının "yalnızca bir çiftlik yerleşiminde 40 çocuğu katlettiğini" ifade etti.

VATANDAŞLIKTAN ÇIKARMA GÜNDEMDE
ABD'li sosyal medya devi Meta, kendisini Filistinli olarak gösterenlerin biyografilerine terörist kelimesini ekledi. İngiliz The Guardian, 42 yıllık karikatüristini, çiziminde Netanyahu'yu kötü gösterdiği için kovdu.

Air Canada pilotu, Filistin mitingine katıldığı için işten atıldı. Alman Mainz Kulübü, Filistin'e desteğini açıklayan futbolcuları Anwar el Ghazi'yi kadro dışı bıraktı. Dünyaca ünlü futbolcu Karin Benzema da Filistin'i destekleyince linç yedi, Fransız vatandaşlığından çıkarılması gündeme getirildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN