İngilizler’i yasa boğan veda! Kraliçe 2.Elizabeth öldü: Prens Charles İngiltere kralı oldu

Kraliçe 2. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti. 70 yıl tahta kalarak İngiltere’nin en uzun süre hükümdarı olan Kraliçe, için bayraklar yarıya indirildi. İngiltere, Elizabeth’in ölüm haberini “Londra köprüsü yıkıldı” parolasıyla bildirdi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2022 Güncelleme 09 Eylül 2022, 06:58
İngilizler’i yasa boğan veda! Kraliçe 2.Elizabeth öldü: Prens Charles İngiltere kralı oldu

İÇİNDEKİLER

İngiltere Kraliçesi İkinci Elizabeth 96 yaşında yaşamını yitirdi. Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin dün öğleden sonra hayatını kaybettiği açıklandı.



Açıklamada, "Kraliçe, Balmoral'da huzur içinde öldü" denildi. Kraliçe'nin naaşının bugün başkent Londra'ya götürüleceği belirtildi. Yaklaşık bir asra tanıklık eden Kraliçe, İngiltere'nin en uzun süre tahtta kalan hükümdarı oldu.



Dünya çapında ise Fransa Kralı 14. Louis'den sonra geliyordu. 1952 yılında tahta çıkan Elizabeth, 14 Amerikan Başkanı, 15 İngiltere Başbakanı gördü. En son Salı günü Muhafazakar Parti'nin yeni lideri Liz Truss'a hükümet kurma görevini vermişti.

Kraliçe Elizabeth'in kızı Prenses Anne ve en küçük oğlu Prens Edward da dahil olmak üzere dört çocuğunun da İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde olduğu belirtildi. Tahtın varisi Prens Charles ile eşi Camilla ve torunu Prens William da İskoçya'ya gitti.

PRENS CHARLES İNGİLTERE KRALI OLDU
Kraliçe 2. Elizabeth'in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles, İngiltere'nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.


ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI
BAŞKAN Erdoğan, "Birleşik Krallık halkı ve hükümetine taziyelerimi sunuyorum" dedi.