Beyaz Saray’ın yeni sözcüsü: Karine Jean-Pierre! Göreve getirilen ilk siyah kadın sapkın "LGBTQ+" tayfasından!

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin 13 Mayıs’ta görevinin sona ermesinin ardından Psaki’den boşalan koltuğa Karine Jean-Pierre’in geçeceğini duyurdu. Jean-Pierre, Beyaz Saray Sözcüsü olarak görev yapan ilk siyah kadın ve ilk "LGBTQ+" olacak. Sapkın lobinin Beyaz Saray'a kadar uzanması tehlike çanlarının çaldığını gösteriyor. Karine Jean-Pierre aynı zamanda Biden'ın yerini alması beklenen Kamala Harris’e de danışmanlık yapmış olmasıyla biliniyor.

Giriş Tarihi 06 Mayıs 2022, 10:08 Güncelleme 06 Mayıs 2022, 10:16
Beyaz Saray’ın yeni sözcüsü: Karine Jean-Pierre! Göreve getirilen ilk siyah kadın sapkın LGBTQ+ tayfasından!

İÇİNDEKİLER

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin 13 Mayıs'ta görevinin sona ermesinin ardından Psaki'den boşalan koltuğa Karine Jean-Pierre'in geçeceğini duyurdu. Jean-Pierre, söz konusu göreve getirilen ilk siyahi oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, 13 Mayıs'ta görevinden ayrılacak olan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin yerine Beyaz Saray Baş Basın Sekreteri Yardımcısı Karine Jean-Pierre'i atadığını duyurdu. Jean-Pierre, söz konusu göreve getirilen ilk siyahi oldu. Biden yaptığı yazılı açıklamada, "Karine Jean-Pierre'nin bir sonraki Beyaz Saray Sözcüsü olarak görev yapacağını duyurmaktan gurur duyuyorum. Jill ve ben Karine'i uzun zamandır tanıyor ve saygı duyuyoruz. O benim ve yönetimim için güçlü bir ses olacak" dedi.



Psaki'ye teşekkür eden Biden, "Jen Psaki, Beyaz Saray Brifing Odasında nezaket, saygı ve terbiye standardını belirledi. Çıtayı yükselttiği, Amerikan halkıyla doğrudan ve dürüst bir şekilde iletişim kurduğu ve bunu yaparken mizah anlayışını koruduğu için Jen'e teşekkür etmek istiyorum. Jen'e ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum" dedi.



PSAKİ'NİN MSNBC'DE İŞE GİRECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Beyaz Saray Sözcüsü olarak 1 yıldan fazla süredir görev alan Psaki'nin, geçtiğimiz ay birçok medya kuruluşu tarafından görevinden ayırılarak ABD merkezli MSNBC kanalında işe gireceği iddia edilmişti.

SAPKIN LOBİNİN ÜYELERİNDEN
Psaki, Başkan'ın açıklamasının ardından Twitter'da, Jean-Pierre'in Beyaz Saray Sözcüsü olarak görev yapan ilk siyah kadın ve ilk LGBTQ+ olacağını söyledi.

Jean-Pierre'in Beyaz Saray'a deneyimi, yetenekleri ve güvenilirliği ile hizmet ettiğini belirten Biden, "Psaki, Beyaz Saray Brifing Odasına terbiye, saygı ve nezaketi geri getirerek bir standart oluşturmuştu. Jen'e Amerikan halkıyla doğrudan ve düzgün iletişimini sürdürürken esprili tavrını da devam ettirdiği için teşekkür ederim." mesajını verdi.

HARRIS BAŞKANLIĞA YOL YAPIYOR
2020 seçimlerinde başkan yardımcısı adayı olan Kamala Harris'e o dönemde danışmanlık yapan Jean-Pierre'in "LGBTQ+" lobisi adına Beyaz Saray'da temsilci olması lobinin tehlike çanları çaldıran gücünün bir göstergesi.

Kamala Harris''in Biden'ın yerini alacağının konuşulduğu şu dönemde sapkın lobinin ABD ve dünya siyaseti geleceğinde ne denli etkili olacağının da tahmin edilmesi zor değil.



HARRIS'E KALKAN OLMUŞTU
Karine Jean-Pierre 2019 yılında bir etkinlik esnasında hayvan hakları aktivisti Aidan Cook'un sahneye atlayıp Harris'in üzerine hamle yapması sonrası bir savaşçı gibi Harris'e kalkan olmuş, görüntüler günlerce konuşulmuştu.

ÜLKEMİZDE DE HER GEÇEN GÜN GÜÇ KAZANIYOR
Özellikle sosyal medya ve dizi-filmlerle gençlerimizi hedef alan sapkın LGBT lobisi ülkemizde de CHP-İP gibi partilerce kollanıyor. Söz konusu partiler, "özgürlük" adı altında insan fıtratına aykırı, tüm toplumsal değerleri yerle bir eden, aile kavramının altını oyarak toplumun temeline dinamit koyan örgütün sözcülüğünü yapıyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN