LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 17 Aralık 2014

Gidecekler artık kalır!

Galatasaray maça ciddiyetsiz başladı. Bunun cezasını da yediği golle çekti. Hatta golden sonra da kalesinde tehlikeler gördü. Ancak sonrasında Hamza Hamzaoğlu oyuncularını uyardı.
Ligdeki sisteme geri dönünce işler de değişti. Goller arka arkaya geldi.
Sarı-Kırmızılılar, Hamza hocadan önce iki önemli işi yapamıyordu.
İkili mücadeleleri kazanamıyordu.
Şimdi çok rahat kazanıyorlar. İkincisi çift forvete dönüşle Galatasaray daha çok pozisyon bulmaya başladı. Ofsayta düşen oyuncu sayısı da azaldı.
Galatasaray'da gidecek oyuncuların bu maçta çok üstün futbol sergilemesi Hamza hocanın kararını da etkileyecek. Yani, Hamza hoca devre arasında Pandev, Yasin gibi oyuncuları göndermez.
Çünkü bu isimler gerçekten de mükemmel top oynadı. Hamza hocanın ikinci yarıda genç oyunculara şans vermesi de çok önemli.
Aslında burada kupa maçlarının elemeli değil de grup maçları olarak oynanması da önemli. Çünkü bu şekilde büyük takımlarımızda yer alan gençler de forma şansı buluyor. İşte Sinan Gümüş, Koray ve Emre Can örneğinde olduğu gibi. Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu ile futbol disiplinini de hatırladı! Düşünün oyun 8-1 olmuş ama Galatasaraylı oyuncular sanki maç yeni başlamış gibi pres yaptılar. Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu önderliğinde futbolunu bir hayli geliştirdi. Tabii 3.
Lig ekibine karşı alınan farklı galibiyet bir ölçü olamaz ama Galatasaray kafa ve mantalite olarak Hamza hocayla önemli bir mesafe katetti diyebiliriz. Tebrikler Hamza hoca...