TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 6 Kasım 2017

Güç farkı

Kadrosunun maddi değeri/puan açısından ligin en başarılı takımı Göztepe, tarihi ve sosyo kültürel açıdan İzmir'in Beşiktaşı'dır. Aynı sosyolojik gözle baktığımızda Karşıyaka, Fenerbahçe'ye, Altay ise Galatasaray'a karşılık gelir.
Mütevazı kadrosundaki Jahoviç ve Scarione gibi en iyi iki futbolcusundan eksik çıkmak Göztepe'nin, Şampiyonlar Ligi maçı sonrası konsantre sorunu da Beşiktaş'ın dezavantajıydı.
Erken gelen golden sonra Beşiktaş vitesi boşa alırken, Göztepe'nin de skoru dengelemesi için üçe atması gerekiyordu ama aradaki güç farkı buna engel oldu.

GÖZTEPE ZORLAYAMADI
Göztepe, Gökhan ve Tosic'in arkasına top atarak ve de Atiba'ya basarak Beşiktaş'ı zorlayabilirdi. O topu atacak oyuncu Scarione, kaçacak ise Jahovic'ti. Erken gol moralini ve oyun dengesini de bozdu.
Halil'in Beşiktaş'ın kara deliği olan sağ kanadında etkisiz kalması Beşiktaş'ın işini iyice kolaylaştırdı.
Göztepe'nin en zayıf yeri defans göbeği.
Ön liberoda Selçuk ile sağda Sabri çok iyi oynarsa ve Göztepe yediğinden fazla atarsa başarılı olabiliyor.
Göztepe, eksik oyuncuları nedeniyle Gouffran dışında forvette hiç etkili olamayınca bu defansla zaten 90 dakika dayanması mümkün değildi.
Maç 1-0'ken bile Göztepe'nin zorlayacak hali yoktu, 2-0'da da fiilen maç bitti. Cenk gününde ve bencil olmasaydı fark daha büyürdü.
Beşiktaş bu sezonun en
rahat maçını oynadı.
Benim açımdan ise kalbimin en eski sahibi, ikametgâh ilmühaberimin sevgilisini yendi.
Daha çok ihtiyacı olanın yenmesini istiyordum ki öyle de oldu.

MAÇIN EN iYiSi SEYİRCİ
Skordan, bağımsız takımını destekledi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SELÇUK
Ne direnç gösterebildi ne de top dağıtabild