Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 26 Nisan 2016

Derdimi yazıyorum!

Selda abla hayatım zorluklarla geçiyor. Eşim beni boşadı. En yakın arkadaşımla evlendi. Çocuğumu bana karşı doldurmuş, benden nefret ediyor. Belki haklı bu güne kadar üç kuruşluk faydam olmadı. Bir yerde okudum "Size sıkıntı veren şeyleri yazarsanız kendinizi rahatlatırsınız" diyor. Ben de yazıyorum ama her okuyuşumda komaya giriyorum. Evden çıkamaz oldum. Rumuz; VARDAR

S.U. CEVAP; Galiba yanlış anlamışsınız, sorunlarınızı bir deftere yazın ama sürekli okumayın. Böyle yapmak, yaşadıklarınızı hatırlatmaktan başka bir işe yaramaz. Yazma nedeniniz, "Olaylarla yüzleşmek ve kabullenmek" olmalı.

ÖNEMLİ OLAN ÇOCUK
Önerim, bir an önce toparlanıp çocuğunuza kendinizi sevdirin. Psikolojisi için önemli olduğu kadar, ileride daha güç koşullarda yaşayabilir ve üstelik gerçekten yalnız kalabilirsiniz. İşte o zaman tek vefalı dostunuz evladınız olacak.

İNSAN KULLANMAK
Selda abla benim şikayetim 'Her şey benim hakkım' diyen insanlar. Eşim de bunlardan biri. Kuzenim mimar, kocamın bir çizimini bedava yaptı. Adam teşekkür edeceği yerde "Burası iyi olmamış, şunu şöyle yap" diye emirler verdi. Bu gibi nedenlerle koca boşanmaz biliyorum ama sevgim bitti desem yeridir. Eşimin egoistliğini yenebilir miyim sizce? Rumuz; SARI

S.U. CEVAP; Verdiğin örnek, eşinin karakteri hakkında önemli bir ipucu. Senin ve benim baş edeceğimiz kadar basit değil. Bu gibi adamlar, şımartılmış varlıklardır. Anlayacağın uzmanların bakmalı.