Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 10 Ekim 2017

Öğrenci yurdunda hayatta kalma rehberi

ASLA GÜNLÜK TUTMA
Yurtta hiçbir zaman hiçbir şeyini saklayamazsın. Günlüğün ele geçebilir ve yazdıkların hakkında delil olarak kullanılabilir.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNİN BAŞINDAN AYRILMA
Çamaşırhaneye indin. Baktın makina mis gibi bomboş. Attın çamaşırları çıktın dairene.
YANLIŞ. Makine bitmeden çamaşırların dışarı şutlanıp, bir köşeye depiklenip ıslak ıslak kaderine terk edilebilir. Ya da belalı arkadaşların makineni durdurup doksan dereceye ayarlayıp tekrar çalıştırabilir.

YEMEKHANE
Mutfaksız yurtların aş merkezi. a) İkinci öğretimsen yurtta çıkan yemek sana yar olmaz. Akşam gelince ancak kazanın dibini yalarsın. Yemek saati kaçtaysa sen on dakika önceden hazır ve nazır beklemelisin. b) Mümkünse yemekhaneden bir kaç çatal kaşık ödünç çalmalısın. Açık büfe değil ki bu her istediğinde yemek alasın. Bazen dışarıdan söylemek zorunda kalabilirsin. Bu gibi durumlarda techizat şart. c) Acil açlık durumları için yurtlara servis yapan tüm büfe, dürümcü ve lokantaların telefonları gözünün önünde olsun. Kız yurtlarına koyulan saat uygulamasında gece yemek servislerini almak sorun olabiliyor.
Bunun için nenelerimizin yöntemi aşağı sepet salma iyi fikir.

ÖLÜMCÜL GÜNAH "DEDİKODU"
Ah yok mu o kahve eşliğinde gıybet seansları. Arkadaşına osuruktan fal bakarken konu döner dolaşır Ruşen amcanın oğlu Sedat'a, oradan kız kardeşine, oradan onun hocası, bacısı… Amaaan kardeşim! Sen sen ol kalabalık ortamda dedikodu yapma. Yurt burası gıybetlerin bacağına dolanır.

GARDİYANLAR
Modern bir söylenişle "Yurt Görevlileri".
Daima aranızı iyi tutmanız gereken kitle.
Ne zaman işiniz düşeceği hiç belli olmaz.
Görüldüğü her yerde selam verilmeli, hali hatrı sorulmalı arada küçük süprizler yapılmalı.

KONUŞAN YEMEKLER
Halk dilinde küf. Yurtta bulaşık sırası hiç oturmaz. Bulaşıklar oradan oraya itelenir durur. Bir gün bir bakarsın, geçen ay yaptığın mercimek yemeği yürümeyi öğrenir, arkadaşlarınla oturduğun odaya girer ve şöyle der; "Abi beni yıkamayı unuttun." Dersler nasıl günü gününe çalışılmalı, bulaşıkta günü gününe yıkanmalı.

ÖDÜNÇ
Ödünç mü verdiniz? Unutun onu, dönerse sizindir. Dönmezse zaten hiç sizin olmamıştır.
Alıntı: thegeyik.com/ Şebnem Deniz Şahin

DAMADIN SÜRPRİZİ
Ortaya çıkacağını düşünmeden nişanlısını aldatan kadının aldatma görüntüleri düğün gününde gözler önüne serildi. Bu sarsıcı durumun detaylarını sizler için Daily Mail'den derledik.
Singapur'da bir düğünde ortaya çıkan bu görüntüler, bütün misafirleri şok etti. Aldatıldığını öğrenen adam, intikam almak için ilginç bir yol seçti.
Yerel medya, kadının video kaydında sevgilisiyle 'fazlasıyla samimi' göründüğünü açıkladı.
Görüntülerde kadın, sevgilisiyle beraber bir otel odasına giriyordu.
Düğün sırasında öncelikle nişanlı çiftin ilişkilerinden görüntüler yer alıyordu.
Sonrasında görüntüler birden kesiliyor, araya kadının sevgilisiyle beraber bir otel odasına girerken çekilmiş görüntüleri giriyordu. Aldatılan adam, anlatılanlara göre videonun bitiminde kadınla ilişkisini sonlandırdı.
İş adamı olduğu söylenen adam, nişanlısının aldattığından şüphelendiğinde özel bir dedektifle anlaştı.
42 yaşındaki dedektif Zhuo, sonrasında olayla ilgili medyaya konuştuğunda müşterisinin bu görüntüleri yalnızca nişanı iptal etmek için kullanacağını düşündüğünü söyledi. Dolayısıyla düğün için davetiye aldığında da fazlasıyla şaşırmıştı.
Müşterisine bilgi vermeden evvel altı hafta boyunca gelin adayını izlediğini ve adamın niyetini yalnızca kadının videosunu düğünde gördüğünde anladığını ifade etti.
Kadının beraber olduğu adamın adı ise açıklanmadı.

​GAZETE
Temel'le Fadime yeni evliymiş. Temel her sabah dağın eteğindeki kasabaya inip gazete alıyormuş. 1 ay 2 ay 3 ay sonra bıkmış..
Temel - "Bundan sonra gazetelerimi hergün sen alacaksın Fadime" demiş, ve Fadime kabul etmiş... 1 ay 2 ay 3 ay derken Fadime her sabah o kadar yol yürümekten bıkmış ve düşünmüş ki bir gitmeye 7 tane gazete alayım ben her sabah birini vereyim demiş ve Temel'e her sabah birini vermiş... 7'nci gün Temel, Fadimi'ye dönmüş ve - "Fadime dünyada ne kadar çok salak adam var" demiş. "Aynı adam aynı ağaca aynı arabayla 7 gündür çarpıyo" demiş...

​ASLAN-BOĞA
Aslan ile boğa bir gün kafaları çekiyormuş.
Saat gece 12'ye doğru aslan saate bakmaya başlamış.
Boğa:
- Hayrola aslan kardeş, sen ki ormanlar kralısın sana yakışıyor mu? Yengeden mi korkuyorsun?
Aslan:
-Oğlum bizi evde bir aslan bekliyor. Seninki gibi bir inek değil....

​AlkışlıYorum
Kitap satan bir dükkanda dolaşırken Mevlana'nın kitabını görüp de ''Kitabı da mı varmış? Ben bu adamı dans hocası sanıyordum ya'' diyen arkadaşıma sonsuz sevgilerimi yolluyorum!