Şans topu

Thomas Gravesen, futbolu bıraktı. Kumara merak saldı. Bununla ilgili kitap okudu, ünlü isimlerden ders bile aldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2017 Güncelleme 11 Kasım 2017, 00:18
Şans topu

İÇİNDEKİLER

Danimarkalı futbolcu 41 yaşındaki Thomas Gravesen, Real Madrid'e transfer olmasıyla tanındı. Orta sahada büyük çaba gösterdi ancak performansı fazla beğeni almadı. O dönem, Zidane'lı, Beckham'lı, Guti'li, Raul'lü efsanevi kadroyla sahaya çıkma şansı yakaladı. 2009 yılında futbolu bırakma kararı aldı. Bir süre antrenörlükle uğraştı. Ancak bu işi de yeterince karlı görmeyince Çek asıllı eşi Kamila Persse lie birlikte Las Vegas'a taşındı. Burada ticarete atıldı. Bu sırada poker oyununa merak saldı. Okuduğu bir kitapta, oyun sırasında insanların yüzlerinin nasıl değiştiğini, nasıl blöf yaptıklarını mercek altına aldı. İpuçlarını takip edip, büyük başarı poker oyununda yakaladı. Şaşırtıcı derecede profesyonel şekilde oynadığı kumar sayesinde tam 110 milyon dolar kazandı. "O tam bir deliydi" Futbol oynadığı agresif tavırlarıyla dikkat çeken Gravesen'in bu kazancı şaşkınlık yarattı. Gravesen'in eski takım arkadaşı James McFadden da futbolcuyla ilgili ilginç açıklamalar yaptı. "O tam bir deliydi. Bir gün antrenmandaydık. Gravesen sahaya 'Paintball' silahıyla geldi ve herkesi hedef aldı. Hatta fizyoterapiste bile ateş etti" ifadesini kullandı.



SERVETİ 82 MİLYON POUNDDU
Thomas Gravesen, 2009'da futbolu bıraktı. Las Vegas'a yerleşip iş hayatına atıldı. Yatırımlarını iyi yönlendiren futbolcu, tam 82.6 milyon poundluk servet yaptı. Ancak kumardan kazandığı para, bu serveti neredeyse ikiye katladı.

EN KÖTÜ TRANSFER
Gravesen, Real Madrid'in efsane kadrosu içinde yer aldı. Orta sahada ne yazık ki fazla şans bulamadı. Real Madrid tarihinin en kötü 10 transferi arasında yer aldı.