Çin'de 9 gündür aşılamayan trafik sorunu

Giriş Tarihi 24 Ağustos 2010, 00:00 Güncelleme 07 Ekim 2017, 11:49
Çin’de 9 gündür aşılamayan trafik sorunu

İÇİNDEKİLER

CNN'in haberine göre 14 Ağustos'tan bu yana binlerce araç İç Moğol Otonom Bölgesi ve Çin'in Başkenti Beijing arasındaki 100 kilometrelik alanda bekliyor. Ortaya çıkan trafik sıkışıklığı dokuz gündür aşılamadı.

Trafik sorununun Çin'in kronik problemlerinden biri olduğu biliniyor. Fakat böylesine büyük çapta bir sıkışıklığın yaşanmasının nedeni Beijing-Tibet arasındaki otoyol inşaatı. Bu yol inşaatı dolayısıyla aynı yola paralel olan Ulusal 110 express yoluna yönlendirilen araçlar büyük bir kaosa neden oldu. Yaşanan kaos sırasında arıza yapan araçlar ve ufak çaplı kazalar durumu daha da kötüleştirdi. Bir dahaki ayın ortasına kadar bitmeyeceği sanılan yol inşaatının trafik sorununu daha ne kadar uzatacağı ise merak konusu.

9 gündür ayakları araç pedallarına gitmeyen sürücüler ise zaman geçirmek için kart oynamayı, kimileri ise yükselen yiyecek fiyatları dolayısıyla kendilerini güvence altına almayı iş edinmiş durumda.

Çin Sosyal Bilimler Akademisi Şehir ve Çevre çalışmaları direktörü Niu Fengrui ise "Eğer şehirde hiç trafik olmazsa, işte gerçek haber bu olurdu" diyerek durumun trajikomikliğine dikkat çekiyor.