Babana sor

Başbakan Erdoğan, Nicolas Sarkozy'ye anlamlı bir yanıt verdi: Cezayir'de nasıl soykırım yapıldığını, o dönem orada Fransız lejyoneri olan babandan öğren.'

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2011 Güncelleme 24 Aralık 2011, 02:01
Babana sor

İÇİNDEKİLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Müslüman Toplumlarda Değişim ve Kadının Rolü' konulu konferansta konuştu. Erdoğan, sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza öngören yasa ile ilgili olarak, Fransa Cumhurbaşkanı Nikolas Sarkozy'ye Cezayir'de askerlik yapan babasının üzerinden yüklendi. Sarkozy'nin Cezayir'de Fransız lejyonunda asker olan Pal Sarkozy'yi hatırlatarak, "Sayın Sarkozy, bu soykırımı bilmiyorsa, gitsin babası Pal Sarkozy'ye sorsun. Babası Pol Sarkozy, 1940'larda, Cezayir'deki Fransız lejyonunda askerlik yaptı. Eminim ki oğluna, Cezayir'deki Fransız katliamı hakkında söyleyecek çok sözü vardır" dedi. İşte Erdoğan'ın sert açıklamaları:

5 MİLYON MÜSLÜMAN VAR
Sarkozy'ye bir başka hususu da hatırlatmak istiyorum. 1492'den itibaren, binlerce Musevi aile İspanya'dan, engizisyondan kaçarken onlara, Osmanlı'ya, yani dedelerimiz kucak açtı.
İspanya'dan kaçıp Osmanlı'ya sığınan Museviler, bugün Yunanistan'da bulunan Selanik şehrine yerleştirildi. Benedikt Malla, işte Osmanlı'nın sahip çıktığı Museviler'den biri. Malla, Sayın Sarkozy'nin de dedesidir.
Fransa'ya yönelik bazı tedbirleri açıkladık.
Fransa'da 5 milyon Müslüman var. Avrupa'da, ırkçılığın, ayrımcılığın, Müslüman karşıtlığının ne kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını net olarak bu tavır ortaya koymuştur.
Afganistan'da, Somali'de, Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, bizzat kendi devletleri, kendi din kardeşleri tarafından zulme, işkenceye maruz kalan kadınlar karşısında çok daha fazla müteessir olduk.
Dün Tahrir'de tekmelerle, dipçiklerle dövülen hanım kardeşimiz için üzüntü duymuyorsak, hep birlikte kendimizi sorgulamak zorundayız. Bunu seslendirdiğimiz zaman kendi ülkemden de 'Türkiye niçin iç işlerimize karışıyor' ifadelerini duymak ayrı bir zillettir.



KANUNİ'NİN MEKTUBU
1526'da, işgal altındaki Fransa'nın tutuklu kralı Francesko'ya Kanuni Sultan Süleyman'ın gönderdiği mektubu Sarkozy'ye hediye ettik ama okumamış. O mektup: "Kralların sığınağı olan kapıma mektup göndererek ülkenizin işgale uğradığını ve hapse atıldığınızı bildirmişsiniz. Benden yardım istiyorsunuz. Gönlünüzü ferah tutunuz ve sakın üzülmeyiniz. Sadece Allah'ın dediği olur. Ne yapacağımı elçinizden öğreneceksiniz."

ANNEDEN MAHRUMUM
Başbakan Erdoğan, konferansta annesinden söz ederken gözyaşlarını tutamadı: Kadınlar, değişimin en önemli unsuru oldu. Yine Hz. Peygamber, annelerin yerinin, 'El Cennetü Tehta Ekdamil Ümmihat. Cennet anaların ayaklarının altındadır" dedi. Ama ben şu anda ayağınının altını öpeceğim anneden mahrumum.


KONU BAŞLIKLARI

SOSYAL MEDYADA BOYKOT

FRANSIZ ŞİFRESİ

BABANA SOR

PATRON ÖFKESİ

BOYKOT İNDİRİMİ

FRANSIZ KALMADI

GOMİS BOYKOTU

KÜSTAHA SERT TEPKİ

SABAHA KADAR UYUTMADILAR

KADDAFİ'DEN FARKI YOK

BİNDEN FAZLA ŞİRKET VAR