Fransız şifresi

Fransız şirketlere ait ürünlerin üzerindeki barkodlar belli rakamlardan oluşuyor. Bir ürünün Fransız malı olup olmadığını buradan anlamak mümkün

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2011 Güncelleme 24 Aralık 2011, 02:01
Fransız şifresi

İÇİNDEKİLER

Fransız mallarını anlamanın en kolay yolu aldığınız ürünlerin stantlardaki barkodlarına bakmak. Fransız ürünlerinin ülkemizdeki barkod aralığı 30 ile 37 arasıdır. Yani barkoddaki rakamların başlangıcı 30 ile 37 arasında bir numarayla başlıyorsa bu Fransız malı demektir. Türk malı ürünlerin barkod numarası ise 869 ile başlıyor.



* "Ermeni soykırımı bir yalandır" diyenleri cezalandıran yasanın Fransız Meclisi'nde kabul edilmesiyle başlayan tepkiler çığ gibi büyüdü.

* Türkler'in Fransız mallarına karşı dünya çapında başlattığı boykot, etkisini ilk günde gösterdi. Fransız firmaları, büyük paniğe kapıldı.

* Ünlü giyim firması Lacoste, satışlarının düşmesini önlemek için yüzde 25'lik indirime gitti. Aynı yolu kozmetik devi L'Oreal de izledi.

* Boykottan korkan bazı firmalar ise, "Biz Fransız değiliz" açıklamasını yaptı. DiaSA, Türk-İspanyol ortaklığıyla kurulduğunu bildirdi.

* Fransa'ya karşı ilk etapta ağırlıkla siyasi ve askeri ilişkileri askıya alan 8 maddelik yaptırım listemizin, 2. etabı da şekillenmeye başladı.

* Bu aşamada Fransız firmalarının, aralarında nükleer santralin de olduğu 35 milyar dolarlık yatırım projelerinden dışlanacağı öğrenildi.

ÖZLEM KAMER TERCANLI


KONU BAŞLIKLARI

SOSYAL MEDYADA BOYKOT

FRANSIZ ŞİFRESİ

BABANA SOR

PATRON ÖFKESİ

BOYKOT İNDİRİMİ

FRANSIZ KALMADI

GOMİS BOYKOTU

KÜSTAHA SERT TEPKİ

SABAHA KADAR UYUTMADILAR

KADDAFİ'DEN FARKI YOK

BİNDEN FAZLA ŞİRKET VAR