Boykot indirimi

Fransa'nın küstahlığına karşı vatandaşın boykot kararı Türkiye'deki Fransız markaları tedirgin etti. Lacoste gece yarısı cep mesajlarıyla indirim yaptığını duyurdu, bazı firmalardan 'Fransız değiliz' açıklaması geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2011 Güncelleme 24 Aralık 2011, 02:03
Boykot indirimi

İÇİNDEKİLER

Fransa Meclisi'nde sözde soykırım iddialarının inkarını suç sayan yasanın geçmesi ile ilgili tepkiler devam ediyor. Dün TAKVİM'in duyurduğu Türk halkının boykot kararı etkilerini göstermeye başladı. Vatandaşların Fransız mallarını almama çağrıları etkisini gösterirken, bazı markalar buna karşı tedbir düşünüyor. Bu arada Fransa'nın en çok tanınan hazır giyim markalarından Lacoste, önceki gece geç saatlerde cep telefonlarına gönderdiği mesajlarla 'sezon indirimi' başlattığını duyurdu. Normal zamanlarda sadece VIP müşterilere gönderilen bu mesajlar, Fransa'ya gösterilen tepkilerin ardından neredeyse tüm müşterilere ulaştırıldı. Bütün ürünlerinde yüzde 25 indirim yapan Lacoste'un yanı sıra L'oreal'in de makyaj malzemelerinde indirime gittiği öğrenildi. Öte yandan Tüketiciler Birliği'nin yayınladığı listelerde adı geçen birçok Fransız markası da boykot kararıyla birlikte satışlarının düşeceği endişesi yaşıyor.



AÇIKLAMA YAĞMURU...
Listelerde adı geçen markalardan bazıları Fransız şirketi olmadıkları yolunda açıklamalarda bulundu. Dia marketleri bir duyuru ile 'Biz Fransız değiliz' açıklaması yaptı. Açıklamada, "İspanyol ve Türk ortaklığıyla kurulmuş olan DiaSA'nın Fransız markası olmakla yakından uzaktan hiçbir ilgisi ve alakası bulunmamaktadır" denildi. Kozmetik şirketi Avon tarafından yapılan açıklamada ise şirketin 1886 yılında ABD'de kurulduğu, Türkiye pazarında da Eczacıbaşı ile ortak faaliyette bulunduğu belirtildi. Avon açıklamasında, şöyle denildi: "2003 yılından bu yana yüzde 100 Avon kuruluşu olarak faaliyetler sürdürülmektedir."

Ticaret hacmimiz 14 milyar $
* Fransa'nın Türkiye'ye ihracatı 8 milyar
* Türkiye'nin Fransa'ya ihracatı 6 milyar


KONU BAŞLIKLARI

SOSYAL MEDYADA BOYKOT

FRANSIZ ŞİFRESİ

BABANA SOR

PATRON ÖFKESİ

BOYKOT İNDİRİMİ

FRANSIZ KALMADI

GOMİS BOYKOTU

KÜSTAHA SERT TEPKİ

SABAHA KADAR UYUTMADILAR

KADDAFİ'DEN FARKI YOK

BİNDEN FAZLA ŞİRKET VAR