Patron öfkesi

Vatandaşın 'Fransız mallarını boykot' kararı iş örgütlerinden sonra patronlardan da destek gördü. İşadamları Fransa'ya cevap olarak, ürünleri kullanmayacaklarını söyledi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Aralık 2011 Güncelleme 24 Aralık 2011, 02:03
Patron öfkesi

İÇİNDEKİLER

Fransa Meclisi'nin sözde soykırım ile ilgili kabul ettiği yasa ile ilgili işdünyasının tepkisi devam ediyor. Dünkü haberimizde TAKVİM'e konuşan iş örgütlerinin başkanları vatandaşın aldığı boykot kararına destek vermişti. Bugün de patronların boykot kararı ile ilgili görüşlerini aldık. İşadamları hükümetin alacağı tüm kararları destekleyeceklerini söylerken, vatandaşların başlattığı 'Fransız mallarını boykot' kararının da haklı olduğu görüşünde birleştiler. Patronlar Fransız markalarının ürünlerini almaktansa, Türk üretimi yerli ürünleri alarak, millet olarak en güzel cevabı vereceğimizi söylediler.



FRANSA KENDİ ÇÖPÜNE BAKMALI
Ali Ağaoğlu (Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı):
Fransa önce kendi çöplüğüne, kendi pisliğine baksın. Kendi kendilerine çalıp oynuyorlar. Biz de işimize bakalım. Türkiye zaten şu an Avrupa'nın parlayan yıldızı. Fransa kendi çöplüğünde ötmeye devam etsin, biz kendi işimize bakalım. Biz güçlendiğimiz sürece onlar bize mahkum olmaya devam edecek. Fransız ürünleri de boykot edilmeli.

3 YIL ÖNCE BOYKOTA BAŞLADIM
İsmail Gülle (İTHİB Başkanı):
Bundan 3 yıl önce yine Fransız malları boykot edilmişti. Ben o günden beri Fransız malı kullanmıyorum. Bu konuda istikrarlı tepki gösteren biriyim. Türk halkı olarak en büyük problemimiz çabuk öfkelenip, çabuk unutmamız. Ben yıllardır öfkemi içimde tutuyorum ve kesinlikle Fransız malı birşey almıyorum.

HERKES TARİHİNE BAKSIN
Cemalettin Sarar (Sarar Tekstil Başkanı):
Bence bu oylama geçersiz sayılmalı, çünkü katılımcı sayısı çok az. Fransızlar'ı kınıyorum. Herkes tarihini biliyor. Fransızlar da lütfen tarihlerine baksınlar. Çok ayıp bir şey yaptıkları. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız da Fransa'ya gerekli cevabı verdiler.

ARTIK FRANSIZ MALI ALMAM
Yalçın Ayaydın (İpekyol Başkanı):
Fransa ile ilgili hükümetin vereceği her kararı seve seve destekleriz. Bir vatandaş olarak, bir birey olarak da, bu saatten sonra herhangi bir Fransız malını kesinlikle almayı düşünmüyorum.

TAVRIMIZI ORTAYA KOYALIM
Nurettin Özgenç (KOBİDER Başkanı):

Fransa'nın yaptığı, kabul edilebilecek bir şey değil. 'Boykot edelim' diye dernek olarak biz de bir açıklama yaptık. Bu boykotlar sözde kalmamalı. Tüm Türk halkı bunu bir görev edinip, topyekün boykot yapmalıyız. Fransa'ya tavrımızı almalıyız. Tercih hakkımız var, eğer ürünün alternatifi varsa ondan yana tercihimizi kullanılmalıyız.

BÜYÜK SAYGISIZLIK!
Başaran Ulusoy (TÜRSAB Başkanı):
Türkiye Cumhuriyeti'ne, bayrağımıza onurumuza büyük saygısızlık yaptılar. Haketmediğimiz bir davranışla karşı karşıya kalmak çok ayıp. Hükümetin her türlü çağrısına karşılık vereceğiz. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. Türk halkının tavrı Fransa'ya en güzel cevap olacaktır.


KONU BAŞLIKLARI

SOSYAL MEDYADA BOYKOT

FRANSIZ ŞİFRESİ

BABANA SOR

PATRON ÖFKESİ

BOYKOT İNDİRİMİ

FRANSIZ KALMADI

GOMİS BOYKOTU

KÜSTAHA SERT TEPKİ

SABAHA KADAR UYUTMADILAR

KADDAFİ'DEN FARKI YOK

BİNDEN FAZLA ŞİRKET VAR