Hıngel

Malzemeler
Hamur için: 1 adet yumurta
1 su bardağı su l 1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine: 4-5 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı pulbiber
Üzerine: 2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
Hıngel Yapılışı
Hamur için yumurta ve tuzu kaba koyup, yavaş yavaş suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir
hamur elde edene kadar un ilave edip, yoğurun. ÜZerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlenmeye
bırakın. Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun. Pulbiberle birlikte 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun.
Hamuru mantı hamuru açar gibi genişçe açın. Çay bardağı ile yuvarlaklar kesin. Hamurların
ortasına patatesli harçtan yerleştirin. Önce bir kenarını içe doğru katlayın. Diğer kenarını onun üstüne katlayıp, alt kısımlarını ortaya kapatın. Parmağınızla, balık sırtı görüntüsü alacak şekilde kenarlarına bastırın.
Kaynar suya atıp haşlayın. Daha sonra süzgeçten geçirin. Tereyağını eritip, pulbiberi yakın. Hıngelin üzerine gezdirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.