Otlu Ekmek Tarifi

Malzemeler

Hamuru için:
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tozşeker,
1 su bardağı ılık su,
4 su bardağı un
100 gram oda sıcaklığında tereyağı,
bir buçuk tatlı kaşığı tuz
İçine:
5'er dal taze fesleğen ve kekik
2 dal biberiye,
bir tutam tuz

Otlu Ekmek Yapılışı

1 Kuru maya, tozşeker ve yarım su bardağı ılık suyu bir kaba alıp, 5 dakikadinlendirin. 2 su bardağı unu yoğurma kabına alıp, ortasını havuzgibi açın. İçine 50 gram tereyağı, maya ve tuz ekleyip yoğurun. Kalan 2 subardağı unu ve kalan ılık suyu ilave edip, ele yapışmayan yumuşak kıvamlıbir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp, hamur iki katı büyüklüğe erişene dek 1 saat dinlendirin. Hamuru iki eşit bezeye ayırıp, her birini yarım santim kalınlığında ve yuvarlak şekilde açın. Üzerlerine kalan 50gram tereyağını sürün.

2 Ayrı bir yerde kıyılmış fesleğen, kekik, biberiye ve tuzu karıştırın. Otlu karışımı hamurların üzerine serpiştirerek pay edin. Her birini rulo şeklinde sarıp, uçlarını birleştirin. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisin eyerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabaranadek yaklaşık 40 dakika pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.