Pekmezli Helva Tarifi

Malzemeler
1 paketten biraz az margarin
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 su bardağı un
İki buçuk su bardağı pekmez
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
2 çorba kaşığı tahin
Yarım su bardağı dövülmüş antepfıstığı
Pekmezli Helva Yapılışı
Margarini geniş bir tavada eritin. Fıstıkları kavurup unu ekleyin. 15-20 dakika tahta kaşıkla karıştırarak helvayı kavurun. Ayrı bir kapta pekmez, tozşeker ve suyu karıştırın. Pembeleşmeye başlayan una ilave edip karıştırın. Helva suyunu çekmeye başlayınca tahini katıp 5 dakika daha kavurun. Kaşıkla şekillendirerek tabağa alın. Dövülmüş antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.