Patlıcan Pabucakis Tarifi

Malzemeler

4 adet orta boy kemer patlıcan
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
2 adet yumurta sarısı
1 adet kırmızı biber
Birkaç yaprak nane

Patlıcan Pabucakis Yapılışı

Patlıcanların kabuklarını soymadan, bütün olarak közleyin. Közlenmiş patlıcanları boylamasına ortadan ikiye bölün. Bir kaşıkla içlerini çıkartıp kenara ayırın. Dışlarını yırtmamaya özen göstererek, patlıcanın uç tarafını 2 cm kadar içe katlayın (terlik şekli verin). Yumurta sarılarını çırpın. Ayırdığınız patlıcanların içlerine, rendelenmiş kaşar peyniri, çırpılmış yumurta sarısı, tuz ve karabiber ekleyip iyice harmanlayın. Patlıcanların içlerini bu harçla doldurup, üzerlerini düzelttikten sonra, tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine dizin. 1 adet yumurta sarısını çırpıp, patlıcanların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Kırmızıbiber ve nane yaprakları ile süsleyip, sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.