Yufkalı Köfte Tarifi

Malzemeler

2 adet yufka
1 su bardağı çekilmiş antepfıstığı
200 gram tavuk eti
150 gram dana eti
100 gram koyun eti
1 adet yumurta
2 adet soğan
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber
4 dilim bayat ekmek
Yarım demet maydanoz

Yufkalı Köfte Yapılışı

Yufka ve çekilmiş fıstık hariç tüm malzemeyi bir kapta karıştırın. Bu karışımı kıyma makinesi veya mutfak robotunda çekin. Başka bir kaba alarak fıstığı ilave edip, iyice yoğurun. Bu köfte harcını ikiye ayırın. Rulo şekline getirip, yufkalara sarın. Bu şekilde en az yarım saat buzdolabında bekletin. Sonra 1 cm eninde halkalar keserek, şişlere geçirin. Kömür ateşinde veya fırın ızgarasında pişirip, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.