Tavuklu Yeşil Mercimek Tarifi

Malzemeler
200 gram tavuk göğsü
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Yeteri kadar su
Tuz, pulbiber
Tavuklu Yeşil Mercimek Yapılışı
Tavuk etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ayıklanmış mercimeği bir kaba alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 2-3 saat bekletin. Suyunu süzün ve birkaç kez yıkayın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Salça ve tavuk etini ekleyip, birkaç kez çevirin. Mercimek, tuz ve pulbiber katıp, karıştırın. Üzerini geçecek kadar su katın ve pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.