Izgara Köfte Tarifi

Malzemeler
1 adet orta boy soğan
8-10 dal maydanoz(arzuya bağlı)
3-4 dilim ufalanmış bayat ekmek
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
Bir buçuk tatlı kaşığı tuz
Yarım kg orta yağlı dana kıyma
Bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağ

Izgara Köfte Yapılışı

Soğanı rendeleyin. Izgara köftede pek tercih edilmez özellikle ateş üzerinde pişenlerde yandığı için ama arzu ediyorsanız 8-10 dal maydanozu ince kıyın. Soğan ve maydanozu geniş bir kaba aktarın. Üzerine ufalanmış bayat ekmekleri ekleyin. Ardından bir buçuk tatlı kaşığı tuzu serpin. Birer tatlı kaşığı karabiber ve kimyonu katın. Malzemeye, kıymayı ekleyin. Üzerine bir buçuk çorba kaşığı sıvıyağı gezdirin. Köftelik kıymayı iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan, cevizden biraz büyük parçalar alarak, avuç içerisinde muntazam rulo haline getirin ve yassılaştırarak şekil verin. Köfteleri, ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavaya dizip, orta hararetli ateşte kızarana dek (7-8 dakika), alt üst ederek pişirin. İstediğiniz garnitürle süsleyip, sıcak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.