Isparta Pilavı (Kabine) Tarifi

Malzemeler
500 gr pirinç
150 gr yağsız dana eti
100 gr kuru soğan
100 gr nohut
100 gr tereyağ
30 gr tuz
1 litre et suyu (kendi suyu)

Isparta Pilavı (Kabine) Yapılışı
Pirinç ıslanır 30 dakkika bekletilir yıkanır süzülür. Kuru soğan ince doğranır. Nohutlar haşlanır. Dana eti haşlanır ve elle tiftiklenir. Tencereye doğranmış kuru soğan, haşlanmış nohut, tiftiklenmiş et tencerenin tabanına konur. Üzerine pirincin yarısı konur, aynı işlem tekrar yapılır, diğer pirincin yarısı enüste konur. Haşlanmış et suyu ve tuzu kaynar durumda üzerine konur. Odun ateşinde ağır ağır suyunu çektirilir, pilav hazır hale gelince üzerine erimiş tereyağı konur, servise sunulur.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.