Bademli Karabuğday (Grekça) Pilavı Yapılışı

Malzemeler
2 su bardağı karabuğday (greçka)
Yarım demet kıyılmış taze soğan
10'ar dal kıyılmış maydanoz ve dereotu
Yarım çay bardağı mısır yağı
3 su bardağı su
50 gram tatlı badem
2 çay kaşığı tuz

Bademli Karabuğday (Grekça) Pilavı Yapılışı
Bademleri kaynayan suya atıp 5 dakika sonra çıkarın. Kabuklarını soyupyapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Sürekli karıştırarak kavurun ve kenara alın. Soğan, maydanoz ve dereotunu mısır yağında soteleyin. Karabuğday ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Su, tuz ve badem ilave edip, su kaynayana dek pişirin. Ocağın altını kısıp, 20 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

Karabuğday (greçka): Üçgen taneli olan ve görünümünden dolayı ülkemizde "karabuğday" adıyla anılangreçka, "fagopyrum esculentum" adlı bitkiden elde ediliyor. Sert bir yapıya sahip olan ve pişirilince yumuşayan karabuğday, sağlık açısından son derece besleyici ve yararlı. 100 gram karabuğdayın besin değerleri… Kalori 343 kcal, Karbonhidrat 72 gram, Protein 13 gram, Yağ 3.4 gram, Lif 10 gram, Demir 2.2 mg , Kalsiyum 18 mg.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.