Mangalda Pastırmalı Kumpir Tarifi

Malzemeler
4 adet iri boy patates,
125 gram pırasa,
1 adet kırmızı biber,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
1 çorba kaşığı yağsız süt,
taze çekilmiş karabiber,
tuz,
60 gram pastırma

Mangalda Pastırmalı Kumpir Yapılışı
Akşamdan ince kıydığınız pırasa ve kırmızı biberi zeytinyağında iyice soteleyip, kapaklı bir kaba alın. Patatesleri yıkayıp birkaç yerinden delerek folyoya sarın. Piknikte ızgaranızı yaptıktan sonra, arta kalan korları kenara alın. Patatesleri küllerin arasına gömerek ateşle örtün. Yarım saat sonra kontrol ederek, yeterince pişmişse ateşten alın. Folyoyu çıkarıp, patateslerin üstlerinden kapak kesin. 5 mm'lik duvar kalacak şekilde içlerini oyun. Çıkan patatesli içi, süt ve karabiberle karıştırın. Pırasa, kırmızı biber, pastırma ve tuzu ilave ederek iyice harmanlayın. Harcı, oyulmuş patateslerin içine doldurup kapağını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.