Midye Dolma

MALZEMELER:

50 adet midye
1 kg soğan
Bir buçuk su bardağı zeytinyağı
2 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuşüzümü
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
2 tatlı kaşığı tuz
4 tatlı kaşığı tozşeker
Üç buçuk su bardağı sıcak su
1 kahve fincanı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım demet kıyılmış dereotu
YAPILIŞI:
Piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek 10 dakika orta ateşte kavurun. Kuşüzümü, tarçın, dolma baharatı, tuz, tozşeker ve 2 su bardağı su ilave ederek pişmeye bırakın. Dolmalık fıstığı sıvıyağda pembeleştirin. Harca ekleyerek demlenmeye bırakın. Midyeleri temizleyip, içlerini açın. Suyunu süzdürün. Harca dereotunu ilave edip, harmanlayın. Midyelerin içine çok sıkışık olmayacak şekilde doldurun. Diğer midye kapağını üzerine kapatın. Düzgün şekilde tencereye dizip, üzerine bir tabak yerleştirin. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Midyeler suyunu çekene kadar pişmeye bırakın. Soğuk olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.