Kuru Çiçek Bamya Çorbası Tarifi

Malzemeler
100 gram kuru çiçek bamya
2 adet limon
Yeteri kadar sıcak su
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet soğan
100 gram kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sumak ekşisi,
tuz

Kuru Çiçek Bamya Çorbası Yapılışı
​Bamyanın üzerindeki küçük tüylerindökülmesini sağlamak için bir bezinarasına koyup, ovalayın. Daha sonra 1adet limon suyu eklediğiniz 4 su bardağısıcak suda 5 dakika haşlayın. Süzün ve birkenara alın.
​Sıvıyağda kıyılmış soğan veeti kavurun. Salçayı ekleyin ve 1-2 dakikadaha kavurmaya devam edin. 1 adet limonunsuyu ve 6-7 su bardağı sıcak su katın.Kaynamaya başlayınca bamyayı ekleyinve yumuşayana kadar pişirin.
​Ocaktanalmaya yakın sumak ekşisi ve tuzunu ilaveedin. Bir taşım daha kaynadıktan sonraocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.