Tavuk Etli Karnıyarık Tarifi

Malzemeler

1 kg. orta boy kemer patlıcan
2 adet kuru soğan
250 gr. tavuk kuşbaşı ( normal boyutan daha küçük kesilmiş olamalı)
2 adet sivri biber
2 adet domatrs
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
Domates
Sivri biber
Sosu için:
1 bardak sıcak su
1 kaşık salça
Tuz
Karabiber

Tavuk Etli Karnıyarık Yapılışı

Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletin.
Yıkayıp kurulayın ve kızartıp borcama alın.
Soğanları ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
Tereyağını tencereye alıp eritin.
Soğanları ve sarımsakları ekleyip kavurun.
Tavuk etlerini ilave edip rengi dönene kadar kavurun.
Küçük doğranmış sivri biberleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edin.
Son olarak salçayı tuzu ve biberi ilave edip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.

Kızaran patlıcakların ortasını yarıp iç harcı doldurun.

Üzerlerine sivri biber ve bölünmüş domates koyun.
Sosu için gerekli olan malzemeleri bir kasede karıştırıp karnı yarıkların üzerine gezdirin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin.
Sıcak servis yapın
Afiyet olsun...

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.