Yarım çay bardağı sıvıyağ
350 gram kuşbaşı dana eti
2 adet patates
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz
100 gram bezelye
Tuz
karabiber
Kış Türlüsü Yapılışı
TENCEREYE sıvıyağı alıp, üzerine etleri ekleyelim. Etler suyunu bırakıp, çekene dek kavuralım. 1 Patatesleri soyalım. 2 Soğanı küp doğrayalım. 3 Soğanı ve dilimlenmiş havucu pişmekte olan etlere ekleyerek, 2 dakika daha kavuralım. Etlerin üzerine 2 parmak aşacak kadar sıcak su ilave edelim. Etleri, hafifçe yumuşayana dek pişirelim. Sonra küp doğranmış patatesleri, kerevizleri ve bezelyeleri ekleyip, tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Kısık ateşte etler ve sebzeler yumuşayana dek pişirelim.