Erişteli Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler:

Erişte için:
Yarım kg un
1 adet yumurta
1 su bardağı su
Tuz
Pilav için:
2 su bardağı baldo pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 çorba kaşığı konserve mısır
3-4 dal dereotu
Tuz

Erişteli Pirinç Pilavı Yapılışı:

Öncelikle erişteyi hazırlayın. Bunun için unu derin bir kaba alıp üzerine yumurta, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Hamuru açıp 2-3 cm'lik şeritler halinde kesin. Bir saat bekletip yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızartın. Pilav için, tereyağını kızdırıp yıkanmış süzülmüş pirinci ve erişteleri üzerine ekleyin. 1-2 çevirip sıcak su ve mısırı ekleyin. Tuzu ayarlayıp tencerenin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Pirinç suyunu çekince ocağı kapatıp demlendirdikten sonra üzerini dereotu ile süsleyin ve servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.