Soslu Dil Haşlama Tarifi

Malzemeler
1 adet dana dili
Yeteri kadar su
1 çay bardağı sirke
2 adet patates
Tuz, tane karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sosu için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı salça
Bir buçuk su bardağı su ve dil suyu karışımı
1 çay kaşığı hardal
Soslu Dil Haşlama Yapılışı
DİLİ derin bir kaba alın. Üzerini hafifçe geçecek kadar su ve 1 çay bardağı sirke ilave edip, bir gece buzdolabında bekletin. Daha sonra suyunu süzüp, iyice yıkayın. Düdüklü tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su, tuz ve tane karabiber ekleyin. Kısık ateşte iki buçuk saat pişirin ve suyunu bir kaba süzün. Pişen dilin üzerindeki kabuğu soyun ve buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuyan dili, dilimleyin ve servis tabağına alın.
Patateslerin kabuğunu soyup istediğiniz şekilde doğrayarak, sıvıyağda kızartın. Sos için, tereyağını bir tavaya alın ve unu ekleyip, hafif pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edin ve 1-2 defa çevirin. Su ve dil suyu karışımını ekleyin. En son hardalı da katıp, karıştırın. Hazırladığınız sosu dilin üzerine gezdirin. Kızarmış patatesle birlikte servis yapın
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.