Semizotlu Gözleme

MALZEMELER:
6 su bardağı un
İki buçuk su bardağı su
1 adet soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 demet semizotu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Unu geniş bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. İçine suyu ve tuzu ekleyin. Özlü bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Ayıklanıp yıkanmış semizotunu doğrayın. Bu arada küp doğranmış soğanı sıvıyağda pembeleştirin. Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirin ve ayıklanıp, yıkanmış semizotunu katın. Semizotu diriliğini kaybedene dek karıştırarak kavurun. Tuz ve karabiberini ekleyin. Semizotlu harcı ateşten alıp, soğutun. Bu arada dinlenmiş hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp, bezeler yapın. Bezeleri unlanmış bir zeminde, yarım cm kalınlığında açın. Yufkanın bir kenarına semizotlu harçtan koyun. Yufkanın diğer kenarını semizotlu harç üzerine kapatıp, kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın. Gözlemeleri saç üzerinde veya yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin. Sıcakken tereyağı ile yağlayıp, servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.