İrmik Dolması

MALZEMELER:
Bir buçuk su bardağı irmik
1 çay bardağı yoğurt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Şerbeti için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
YAPILIŞI:
Derin bir kabın içinde irmik, yoğurt, sıvıyağ, yumurta ve kabartma tozunu iyice yoğurun. Hamur haline getirdikten sonra 10 dakika dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmak şeklinde yuvarlayın. Hamur bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız irmik dolmaları kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Diğer tarafta tozşeker ve suyu kaynatıp şerbet hazırlayın. Tatlıları içine atıp 10 dakika beklettikten sonra servis tabağına alın. İsteğe göre üzerini dövülmüş ceviz, antepfıstığı veya hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.