SELÇUK YULA

SELÇUK YULA

Tarihi 23 Ocak 2010

Helal olsun

İstanbul'un en soğuk günlerinden biri. Hava buz gibi. Sürekli artarak yağan sulu kar zemini oynanmaz hale getirdi. Bu şartlarda mücadele eden futbolculara da fazla bir eleştiri getirmek insafsızlık olur düşüncesindeyim. Ama, yine de biz işimizi yapmaya çalışalım.
Alex'in yokluğunda Daum'un prensi Özer'di. O da olmayınca bu göreve Semih soyundu. Semih'le Güiza maç içinde sık sık yan yana gelerek çift forvet gibi de oynadılar. Sol kanatta Santos'un önünde Vederson görev yaptı. Sağ kanatta da beklenildiği gibi Gökhan Gönül' ün yerinde Bekir vardı.
Denizlispor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, ilk yarıda Fenerbahçe'nin puan kaybettiği maçlarda rakiplerinin yaptığı gibi Sarı-Lacivertliler'e kendi sahasında basıp top çıkarttırmamak, pas yaptırmamak istedi. İlk dakikalarda bunu başardı, ama sonradan Fenerbahçe ağır sahaya rağmen yaptığı ayağa paslarla üstünlüğü ele aldı. Yalnız, burada Emre'nin üstün gayretini göz ardı etmemek gerekir. Fenerbahçe ilk yarı kaçırdıklarını atsa ikinci yarıya daha rahat çıkardı.
İkinci devrede Fenerbahçe inanılmaz bir baskı kurdu. Vederson'un Özer'le yer değiştirmesi de etkili oldu. Şanssızlık, sahanın iyilerinden Santos'un frikiğiyle kırıldı. Daum, Gökhan Ünal'ı alarak 3 santrfor hamlesi yaptı. Denizli, Youla'nın golüyle maçı berabere bitirseydi haksızlık olurdu. Bu, Denizli'nin maç boyunca yaptığı tek ataktı. Maçın skorunu Güiza'nın Özer'e al da at diye yaptığı asist ve ardından attığı gol belirledi. Bu güzel mücadeleyi izlettiren futbolculara helal olsun!