Tarihi 8 Nisan 2024

Bin genç, bir deli, kırk akıllı

GEÇTİĞİMİZ gün İstanbul'da amacının Filistin'e destek olduğu iddia edilen bir eylem yapıldı. İddia edildiği diyorum çünkü eylem oldukça garip bir grup tarafından ve oldukça garip bir şekilde gerçekleştirildi. Grubun adı "Filistin İçin Bin Genç". Sözcü ve lider konumunda mütesettir hatta müttaki görünümlü genç hanımlar var. Türkiye'nin İsrail ile ticareti hala devam ettirdiğini iddia ediyorlar ve bu ticaretin bir an önce bitmesini istiyorlar. Aynı amaç için daha önce MÜSİAD'ı protesto etmişlerdi.
Türkiye'deki iş adamı örgütlerinden hangisi İsrail destekçisi diye sorsak ilk mektep talebeleri bile TÜSİAD'ın İsrail destekçisi olduğunu bilir. Ama bu gençler nedense MÜSİAD'ı protesto etmişlerdi.
İstanbul'daki eyleme geri dönelim.
Aşırı sol örgütler ile beraber organize etmişler gösteriyi. Olabilir tabi; "devrimci momenti" yakalamak için işbirliği caizdir!
Gösteride atılan slogan diğer paydaşların dilinden; "Katil İsrail, İşbirlikçi AKP". Hani az kaldı "gerici, dinci, orta çağ zihniyetli AKP" diye bağıracaklar da ablalar başörtülü, hem öyle böyle değil maşallah baya özenli tesettürleri var. Gerçi birinin FETÖ'cü sözde KHK mağdurlarının hakkını savunduğu başı açık videoları da var. İşte bu grubun adı "Filistin İçin Bin Genç". Ajan provokatör olduklarını düşünüyorum. Belki de gerçekten Filistin hassasiyeti yüksek kandırılmış gençlerdir.
Yani profesyonel operasyon elemanı değillerse aşırı derece salak, kullanılmaya müsait, ahmaklar topluluğu!
Mesela pek tesettürlü eylemci hanım kızlarımız polise karşı mukavemet gösteriyorlar. Yani 28 Şubat eylemlerini hatırlıyorum. Polis, abi ve ablalarımızı devamlı döverdi. Ama bizimkiler mukavemet göstermezdi. Çünkü biz yıkıcı, bozucu, anarşistler değiliz. Solcular gibi hak ararken yıkmaz, yakmaz, adam öldürmeyiz. Eylemcilerden bir tanesi gözaltına alındığı sırada bir polis amirinin yüzüne tükürüyor. Tükürüğe hedef olan polis amiri de basıyor eylemciye tokadı.
Eylemcilerin ajan provokatör olduğunu söyledik. Peki ya polis amirine ne diyeceğiz? En iyi ihtimalle sinirlerine hakim olmayan dolayısı ile bu mesleği yapmaması gereken ya da mesleğe devam etse bile toplumla temas içeren vazifelerde olmaması gereken birisi.
Otursun karakolda resmi evraka mühür bassın! Efendim, tahrik var, diyorlar!
Yok öyle, tahrik olacaksan bir zahmet polis olma. Kötü ihtimalde ise polis amiri de başka ajanda güdüyor. Türkiye'nin Filistine'e destek olan gençlerin kötü muameleye maruz kaldığı bir ülke olarak gösterilmesi için bundan daha iyi bir fırsat olamazdı. Amirim bu fırsatı yaratıyor.
Son söz de mahallemizin gazetecilerine, kanaat önderlerine, eli kalem tutanlarına... Filistin İçin Bin Genç eylem yaptı, bir polis amiri kötü muamele ile ortalığı karıştırmak isteyenlerin eline harika bir fırsat verdi ve siz kırk akıllı iki gündür sosyal medyada bu işin içinden çıkamadınız. Türkiye'nin, toplumumuzun, AK Parti'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin hassasiyetini sorgulamaya kalktınız. Yazıklar olsun!