LEVENT TÜZEMEN

LEVENT TÜZEMEN

ltuzemen@takvim.com.tr
Tarihi 1 Aralık 2012

Zirveye ayar yapmayın

* G.Saray'ın eksikleri neydi?
Futbolda bir futbolcunun başarılı olması için üç temel kural vardır:
1-İyi çalışacaksın. 2-İyi besleneceksin.
3-İyi dinleceksin..
Elazığ'da oynamayan, Balıkesir maçında forma giymeyen oyuncuların iyi dinlendiğini düşünerek "Gaziantep maçında etkili oynayacaklardır" dişe düşündüm ama hayal kırıklığına uğradım.
Galatasaray'da istirahat eden oyuncuların büyük bolümü zihinsel olarak United zaferinin kutlamalarında kalmış. Pas uyumu, yardımlaşma, önde rakibe basma, hücuma çabuk çıkma konusunda etkisizdiler. Galatasaraylı oyuncuların yürüyerek maç kazanma duygusuna Antep akıllı alan savunması yaparak izin vermedi.
Hamit, Ambrabat gibi oyuncuların "Egoist" tutumu Fatih Terim'i çıldırttı. Hamit'in özellikle ilk yarıda boştaki arkadaşına pas vermeyi düşünmeyip ısrarla top sürmeye çalışması tribünlerin de tepkisini çekti.

* Hücüm neden işlemiyor?
Galatasaray kapanan takımlara karşı Burak-Umut-Elmander üçlüsüyle oynasa bile asla rakibi çözemez.
Çünkü bu üçlü önde top tutamadığı için Galatasaray hücumda çoğalamıyor. Geçen sezon Elmander'le oynayan Necati sırtı dönük top tutuyor, Selçuk, Melo sürpriz golcülük yapıyordu.

* Hakemi değerlendirir misniz?
Uyarıyorum: Lig renklensin diye lütfen zirveye ayar yapmaya çalışmayın.
Bizi de aptal yerine koymayın.
Ayıp oluyor. Suyun akışına karışınlar hakem Suat Arslanboğa'nın yönettiği maçı ve verdiği kararları neyi görüp neleri görmediğini bir daha izlesinler.