Kayserispor maça temkinli başlayarak,
Beşiktaş'ın en büyük zaafı olan defansında basmamayı tercih edince golü yedi. Mağlubiyetin tepkisi olarak ileri çıkıp beraberliği bulunca kendine güveni geldi ve ileride basmaya başlayınca oyunda dengeyi sağladı.
Kayseri 2. yarıya dağılmış bir şekilde çıktı. Şansı ve
Beşiktaş'ın laubaliliği olmasaydı çok kısa sürede çok gol yerdi.
Gomez aynı pası hem Gökhan'a hem de
Gomez'e attı.
Gökhan ısrarla yanlış kanatta oynadığı için topu ezdi,
Gomez ise daha zor pozisyonda golü attı. Ligin başında Kayserispor için
"Kadrosu çok mutevazi, en büyük avantajı kalecisi Hakan Arıkan" diye yazmıştık. Kalecinin oyundaki ağırlığını ve farkını anlamayanlar için dün gece futbola giriş dersi niteliğindeydi. Geri pas yasağından sonra kalecilerin ayakları çok önem kazandı. Dün gece ligin en kötü ayaklı iki kalecisi de karşı karşıya geldi. Eski yolcu trenlerinde hizmet kalitesine göre farklı mevkiler vardı. Önden arkaya doğru iyiden kötüye doğru sıralanırdı.
Beşiktaş da aynı öyle. En önde oturan
Gomez ve
Sosa ile en arkaya bileti olan
Tosic aynı trende yolculuk yapıyor.
1. mevkide koltuğu hazır olan Gökhan ise 2. mevkide gitmekte ısrar ediyor. Türkiye'nin doğal gaza bağımlığı gibi Beşiktaş'ın da Gomez'e bağımlılığı var çünkü potansiyel enerjisini kinetiğe çevirip tabelaya yansıtan asıl olarak o. Onun yanına gitarıyla resitalveren Sosa da gelince bu soğuk havada takımın iliği kemiği ısındı.
Beck, Olcay, Rhodolfo, İsmail vasat;
Atiba iyi,
Necip ve kısa oynamasına rağmen
Cenk kötüydü.
Kayserispor'un en iyi oyuncusu
Zeki Yavru. Farklı bitmesi gereken maç, berabere bile bitebilirdi. Taraftar, yine yüreği ağzında maç sonu izledi.
MAÇIN EN iYiSi SOSA
Attı, attırdı. İnanılmaz derecede iştahlıydı.
MAÇIN EN KÖTÜSÜ KAYACAN
Yediği ve oyuna sokmadığı toplar eleştirildi.