TAYFUN ER

TAYFUN ER

Tarihi 3 Temmuz 2015

Bir itiraz eden var

Profesyonel futbol takımları sevsek de sevmesek de sonuç itibarıyla maddi temele otururlar. Bu açıdan her futbolcu teorik olarak satılabilir. Bunun istisnalarına girmeden özetle durum böyledir. Beşiktaş'ın özellikle son 11 yıldır hemen her futbolcu transferinden alış ve satış rakamları olarak zararlı çıkması yönetimde "hazır alıcı çıkmışken" gibi bir panik havası yaratmış durumda. Dışarıdan bakılınca kimse kusura bakmasın bir akşam pazarı havası yaratılmış gibi bir algı var. Kulübün durumunun iyi olmadığı da bir gerçek. Maddi sorunlar ne kadar gizlenmeye çalışılırsan apaçık ortada. Gerçek buyken böyle değilmiş gibi davranmak taraftarda aldatılmışlık duygusu yaratıyor. Beşiktaş taraftarı farklıdır ve zaten her olumsuz duruma alışkındır.

YİNE FEDA MI?
Adını koymadan feda sezonu yaşanacak gibi bir transfer politikası var. Şu ana kadar en azından durum böyle. Ne var ki yapılan şey aslında feda da değil. Sıkışan bir ailenin çok kıymetli antikalarını ucuza elden çıkarması, onun yerine evdeki boşluk görünmesi diye ucuza süslemeye çalışması, iş son noktaya gelinmediği yani aç kalınmadığı sürece ticari açıdan savunulur bir durum değildir. Feda yapacaksanız o zaman bırakın alt yapıdan gençler oynasın. Biraz öyle biraz böyle yaparak en iyi ihtimalle 3. hatta 4. olmak yerine böyle yaparak 5. olmak evladır.

KENDİ ÇOCUĞU!

Bir kulübün servetini oluşturan şeyler sadece gayrı menkulleri değil aynı zamanda yapısı içinde tuttuğu sporculardır. Bu servette "kendi çocuğu" olmak gibi duygusal, manevi unsurları da geçerek söylüyorum ki Atınç'ın satılması büyük hatadır. Çok daha değerlenecek bir servet unsurunu elden çıkarmak rasyonel bir davranış değildir.

YOLU AÇIK OLSUN

Demba Ba
'nın satışı ne kadar doğruysa Atınç'ın satılması da o kadar yanlıştır. Seneye Atınç'ı verdiğiniz rakamın iki-üç katına alamazsınız. Bilic'e rağmen kendisini gösteren bu delikanlının akla gelen ilk özelliği olarak hava topu üstünlüğü söylenir. Dikkat çekmeyen iki özelliğini de ben yazayım. Atınç, kafa topuna dik olarak sıçrıyor. Bu özelliği rakibin üstüne çıkmaması nedeniyle faul yapmama gibi çok önemli bir artı sağlıyor. Bu boyda, hava toplarında bu kadar etkili oyuncuların ayakları, top teknikleri, topa vuruşları zayıf olur. Atınç bu genellemenin aksine 40 metreye isabetli pas atabilecek kadar ayakları iyi, bir kule oyuncu. Bu özelliklere sahip oyuncu bulmak çok zordur. Taraftar durumdan hiç hoşnut değil ve onlarına adına bir itiraz eden olarak söyledim ve ruhumu kurtardım! Atınç'ın geleceği açısından çok iyi bir fırsat olabilir, umarım ve eminim de olacaktır. Yolu ve bahtı açık olsun.