Tarihi 23 Mayıs 2010

3G kameramanını unutmayalım!

CHP Kurultayı'nı izlemek için ekranın karşısına geçtik. Malum Cumartesi hava yağışlı, yapacak iş yok, bari kurultayı takip edelim dedik. El alışkanlığı ve tabii ki yılların verdiği güvenle NTV'yi açtık. NTV ekranında Kemal Kılıçdaroğlu ile röportaj yapılıyordu. Ancak durumda bir terslik vardı çünkü Kılıçdaroğlu, başka birinden soru sormasını bekliyordu. Bir anda fark ettik ki, röportajı asıl yapan CNN Türk ekibiydi. Hemen CNN Türk'ü açtık. CNN Türk ekibi 3G teknolojisinin güzelliklerinden faydalanmıştı. Ekip, onlarca kanalı geride bırakarak Kemal Kılıçdaroğlu, Önder Sav ve Gürsel Tekin üçlüsünün yanına ulaşmayı başarmıştı. Böyle bir izdihamın içinde CNN Türk ekranına 'özel haber' yazdırmayı başardı. Onca kalabalığın içinden sıyrılıp kanallarına özel haber yapmayı başaranlar Sema Ecer ve Özcan Altıntaş'tı. O sırada canlı yayının başında Ayşenur Aslan vardı. Yılların tecrübeli gazetecisi, muhabir arkadaşının bu başarısının altını çizdi. Ben de sırtında kamerasıyla diğer kanalları geride bırakmayı başaran kameraman arkadaşımın isminin altını çizmek istiyorum. 15 yılını mesleğine vermiş, sırtında radyasyon taşımaktan bile çekinmeyen arkadaşım Özcan Altıntaş, ellerine sağlık!


* * *
Yürekler böyle yanmamalı
Haberleri hala izleyemiyorum.
Dolayısıyla da yazamıyorum. Zonguldak'ta hayatlarını kaybeden 30 madencimizi ekranda gördüğüm anda kalbime dev bir kaya oturuyor. İnanın nefes almakta güçlük çekiyorum.
Boğazım düğümlenirken gözlerim yanmaya başlıyor. Göz yaşlarım akmaya başlarken televizyonu kapatıyorum. Çünkü o kadar çok ağlıyorum ki, ne ekranı görebiliyorum ne de seslerini duyabiliyorum. Yıl kadar önce sadece bir günlüğüne yaşadığım endişe ve korkuyu her gün yaşayan o kadınları gördükçe, bu sona isyan ediyorum. İki yıl önce atv Haber'in muhabirlerinden olan eşim Serkan Tahmaz, madencilerin bir gününü görüntülemek için madene inmişti.
Saat değil, dakikaları saydım. Eminim ölen madencilerin aileleri her gün aynı korkuyu yaşıyor.
Ve bir gün duymaktan ölesiye korktuğunuz o haber geliyor! Yıl 2010...
Artık madende işçilerimiz ölmemeli... Analar, evlatlar, kardeşler böyle yanmamalı...


* * *
Cadı kazanı
Zuhal Topal'la İzdivaç'a şöyle bir bakayım dedim. Ekranda alyanaklı baş örtülü Ayşe Hanım vardı. Ayşe Hanım, kendisine talip olan Ömer Bey'e ardı ardına sorular sordu. Sonra kendi durumunu açıkladı. Ayşe, üç evlilik yapmıştı. Ancak anlaşılan o ki, cinsel hayatı olmamıştı. Zuhal Topal'dan da destek alan Ayşe, Ömer Bey'den erkeklik raporu isteyeceğini söyledi. Benim ağzım açık kaldı. Demek ki kadının canına tak etmiş!