Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 22 Haziran 2017

Onurunuza dokunmadı mı?!

Selda abla aştırma yapmışlar, 'Türkiye'nin en itibarlı 20 mesleği' arasında sizin 'gazetecilik' yokmuş! Yerinizde olsam TÜBİTAK'a şöyle güzel bir ayar verirdim. Sadece siz değil, şarkıcılık, futbolculuk, televizyonculuk da nanay. Bu konudaki görüşlerini gerçekten çok merak ediyorum abla. Hasan Çebi/Tekirdağ

S.U. CEVAP; Sonuçlar sizi şaşırtmış ama bizler bunu çoktan biliyorduk ki! Reklamcı Ali Taran yıllar önce 'vaziyetimiz hakkında' camiamızı bilgilendirmişti sağolsun. Yaşlı bir balıkçı ile sohbeti sırasında Ali adama mesleğinin 'reklamcılık' olduğunu söylediğinde yaşlı kurt demiş ki, "Desene bir b.k sayılmazsın, bak benimki de 'balıkçılık!' Yani sonunda 'cılık' 'culuk' olan işlerden bu millete hayır gelmez! 'Doktor', 'mühendis' öyle mi, taş gibi meslekler!" Hasan'cım bizleri boşver de, eskinin o elleri öpülesi gazetecilerine ayıp olmuş biraz.

Bİ SUSUN YAA!
Selda hanım benim şikayetim 'boşanan ünlülerin birbirilerinin arkasından anlattıkları mahrem şeyler ve suçlamalar!" Üstelik çocukları da var. Susmak bu kadar mı zor? Neden böyle davranıyorlar anlamış değilim? Rumuz; R. R.

S.U. CEVAP; Kendimi 'ihanete uğrayan o ünlü kadının' yerine koyuyorum, vallahi benim de çeneme vururdu herhalde. Belki daha edep çerçevesinde yapardım ama illa ki olup biteni anlatmak isterdim. Nedeni; 'o kocanın ne kadar berbat bir tip olduğunu' cümle aleme ifşa etmek de olabilir tabii. Amaç; "İnşallah hiçbir kadın bakmaz da ortalarda kakalak gibi kalır!" Belki bir tek, Avrupalıların "İntikam soğuk yenen yemektir" kavramını, bizim "temcit pilavı' ile karıştırıyor olabiliriz.