Selda Uskan

SELDA USKAN

Tarihi 22 Nisan 2016

Egoist miyim?

Selda hanım 2 çocuğumla yalnız yaşıyoruz. Eşim arayıp sormuyor. 26 yaşındaki kızım, çocuk yaştan beri çalışıyor. Allah bin kere razı olsun, kardeşini de okutuyor. Şimdi kısmeti çıktı evlenecek. Ama ben istemiyorum. İtiraf edeyim, o giderse benim ve küçük kızımın hayatı mahvolur. Köpekler güler halimize. Evladımın mutluluğunu da istiyorum. Konu komşu beni egoistlikle suçluyor. Sizce de ben egoist miyim? Rumuz: DERT BENDE

S.U. CEVAP: Yazmamışsınız ama 40'ınızdan fazla değilsiniz anladığım kadarıyla. Şunu sormaya çalışıyorum; neden çalışmıyorsunuz? Sizin yaşınızdayken hem medyada görevliydim hem de tülbent elbiseler dikip eve katkıda bulunuyordum.

HERKES BECEREBİLİR
Defalarca söyledim, kadınlarımız belediyelerin bedava kurslarına devam edip el becerisi kazanabilir! Yine aynı belediyelerin açtığı tezgahlarda ürünlerini satabilir. Lütfen çalışın ve kızınızın mutluluğuna engel olmayın.

TİLKİ GİBİ ZEKİ!
Selda hanım kaynanam, kocası öldükten sonra oğluna aşık oldu inanın. Ortamızda yatmadığı kalıyor. Her lafının başı, "Ben gençken babanızı şöyle el üstünde tutardım" filan. Şunu demeye getiriyor, "Sen ne biçim gelinsin, oğluma eziyet çektiriyorsun!" Bir de akşama kadar oturuyor, eşim gelmeden beş dakika önce kalkıp yerleri silmeye başlıyor. Rumuz: BIKTIM

S.U. CEVAP: En büyük hata, annesini oğluna şikayet etmek olur. Üçünüz bir aradayken konuşun. Yeri gelmişken, 'kaynanalık' eden kayınvalidelere de bir çift sözümüz var; lütfen gelinlerinize biraz daha anlayış gösterin. Aksi halde biricik evladınızı 'seçim yapmak' zorunda bırakırsınız ki, şans her zaman sizden yana olmayabilir.