SAVAŞ AY

SAVAŞ AY

Tarihi 26 Eylül 2011

Davullu gelin

Hep vurdu kırdı, patladı çatladı anlatacak değilim ya. Bugün de bir düğün dernek kurayım size gelin. Tam 41 yıllık dostluğun imbiğinden süzülen bir aile yakınlığının mürüvvet gecesinden söz edeyim haydi. Dediğim gibi, nerdeyse çocukluktan, 41 yıl öncesinden arkadaşımın, elimize doğmuş, kendi çocuğumuzdan farksız kızını everdik önceki gece.
Oldukça duygulu anlar yaşadık. Haber diliyle yazarsam salya sümük ağlamaktan yırtarım. O zaman öyle yapayım izninizle.

DÜĞÜN HABERİ
Sanayi Mutfağının krallarından Tahsin Öztiryaki'nin kızı Dilek Öztiryaki, önceki gece Four Seansons Bosporous'da yapılan rüya gibi bir düğünde Kayserili genç iş adamı Serdar Urfalılar'la evlendi.
Amerika'da üniversite öğrenimini bitirip halkla ilişkiler doktorası yapan Dilek Öztiryaki aile şirketinde departman koordinatörü olarak çalışırken, damat Serdar Urfalılar sanayi çevrelerinde kendi tasarımı olan pek çok makine ve elektronik düzenekten ötürü 'harika çocuk' diye anılmakta.
Genç iş adamının en önemli icatlarından biri de inşaat işçilerinin yüksekten düşürek yaralanıp ölmesini önleyen bir inşaat iskele modeli. Ayrıca bu icat Hindistan, Çin başta olmak üzere pek çok dünya ülkesine de ihraç ediliyor.

İŞ YEMEĞİNDE TANIŞTILAR
Geçtiğimiz yıl bir iş gezisinde tanışıp arkadaş olan Dilek ve Serdar çiftinin arkadaşlığı kısa sürede aşka dönüştü. Ömür boyu birlikte olmak istediklerini ailelerine bildirdiklerinde 'büyükler' sevinçle karşıladı bu kararı.
Akşam saatlerinde verilen kokteylden sonra Büyükçekmece Belediye Basşkanı Dr. Hassan Akgün genç çiftin nikâhını kıydı. Şahitler iş dünyasının tanınmış isimleri Ahmet Nazif Zorlu, Zafer Kurşun, Süleyman Çetinsaya ve Abdullah Kiğılı olunca davetliler "TUSİAD kongresi gibi nikâh" esprisi yaptı.
Boğazın olağanüstü güzel manzarasında otelin hem açık hem kapalı alanları kullanılarak yapılan düğünde gelinin annesi Zübeyde Öztiryaki'nin sevinç göz yaşlarını tutamadığı görüldü.