Tarihi 15 Eylül 2019

Martı sizi uçuracak

Teknolojideki hızlı gelişmeler farklı ihtiyaçlara çözüm sunuyor. Bunlardan biri de ulaşımda alternatif olarak geliştirilen Martı...
Son yıllarda ulaşımla ilgili sorunlara odaklanan pek çok global ve yerli girişim duymaya başladık. En bilindikleri: UBER, BiTaksi, Bird, Scotty… En farklı çözümlerden biri olan Bird, elektrikli scooter'lar ile ulaşım imkanı sunuyor. Sokaklara yerleştirilmiş binlerce scooter'dan size en yakın olanını mobil uygulama üzerinden kiralayıp, varış noktanıza geldiğinizde herhangi bir yere bırakıp ödemeyi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu uygulamayı İstanbul'un her yerinde görmek mümkün... Öncelikle Martı uygulamasını telefonunuza indiriyorsunuz ve size en yakın elektrikli scooter'a ulaşıyorsunuz. Elektrikli scooter, bir elektrik direğine bağlı. Uygulama üzerinden 'başla' dediğinizde karşımıza bir QR kod okuma ekranı çıkıyor. Martı üzerindeki QR kodu okuttuğumuzda ise scooter'da bağlı fiziksel kilidin şifresi ekranda beliriyor. Şifreyi girip kilidi açtıktan sonra Martı'yı kullanmaya başlıyorsunuz. Yolculuğa başlamak için 3 TL ve sonrasında kullanılan her 1 dakika için 0,75 TL ödeniyor.
Bu uygulamayı herkes çözmüş ki vızır vızır biniyorlar vallahi...
*****
AŞKIN KİTABINI YAZAR
Gönül Yazar, bugünlerde çok mutlu.
Sosyal medya paylaşımlarını görüyorum ve ben de mutlu oluyorum. Sanatçının sevmeye ve sevilmeye inancının olması ne güzel. Daha da önemlisi mutlu olmayı istemesi...
Şu yaş olayını diline takanlara da sinir oluyorum. Yahu bırakın Gönül Yazar'ın ve sevgilisinin yaşını… Bir kez de mutluluk dileyin.
Gönül Yazar, bugüne dek botoks ve dolgu bile yaptırmamış; korktuğu için estetik ameliyattan uzak durmuş.
Yönetmen Rüzgar Mağden ile sevgili olunca tüm cesaretini toplamış.
Baksanıza aşk insana yaşam enerjisi, kendine bakma gücü veriyor. Ama sevgilisi kendisinin bu halini sevdiğini ve ameliyat istemediğini söylemiş.
Seven, sevilen herkes mutlu olsun… Sevmeyi de sevilmeyi de bilmeyenler bir kez denesinler. Çok güzel bir duygu.
Gönül Yazar ilham olsun herkese!
*****
KIŞ EĞLENCESİ
İstanbul eğlence ve gastronomi hayatı atak yaptı. Harbiye, Pera, Ortaköy ve Karaköy'de kapanan ve bir döneme damgasını vuran mekanların yerlerine yenileri açılıyor. Tasarımı, konsepti ve müziğiyle ön plana çıkan Klein; kışın Harbiye, yazın da terasta Klein Garten ile eğlendirmeye devam ederken geçen kış Karaköy'de Vor Klein açılmış.
Bu kış Vor Klein isim ve konsept değiştiriyor ve Küçük by Klien oluyor.
Küçük by Klien, 80'ler 90'ların en iyi Türkçe müziklerinin yanı sıra kabare şov ve zengin yemek menüsü ile Karaköy'ün yeni buluşma noktası olarak kapılarını açacak. Küçük by Klien'da inanılmaz bir ekip var. Bu kış eğlencenin kalbi onlarda atacak.
Harbiye'deki Klein, Ekim'de Seyrantepe'deki yeni yerine taşınacak.
Önceki akşam da son defa Harbiye'de büyük bir parti verdiler. Mekan, Seyrantepe'de ise Klein Wal olarak hizmet verecek.
*****
HAİN GECELER
Oyuncu İrem Sak'ın çektiği videoyla popüler olan Fatih Bulut'un seslendirdiği "Çok Sevdim Yalan Oldu" şarkısı son günlerin en moda şarkısı… Yıllar önce ise "Ankara'nın Bağları" ve "Hayatı Tespih Yapmışım" çok popülerdi. Hangi mekana eğlenmeye gitsek bu şarkılar gecenin en eğlendiren parçalarıydı. Şimdi play liste "Çok Sevdim Yalan Oldu" da girdi. Bu arada ben Tarkan'ın yeni single'ındaki şarkısını merak ediyorum. Duyduğuma göre stüdyo aşaması bitti. Belki Megastar, ilk defa Harbiye Açıkhava Konserleri serisinde sürpriz yapar da yeni şarkısını söyler.