Tarihi 26 Mart 2017

Hayat kısa

Sosyetik işadamı Turgut Toplusoy'un oğlu Buğra Toplusoy ile ilgili haberler nedense son zamanlarda çok dikkatimi çekiyor… Birbirini seven baba oğulun basındaki sürekli küs oldukları haberleri beni üzüyor. Aslında ikisini de tanımam.
Ölümlü dünyada baba ile oğul hangi sebeple küsebilir ki?
Ben, babamı 10 yaşında kaybettiğim için baba kavramı bana çok ama çok özel geliyor. Sanırım baba kavramı herkes için özeldir yani bir tek bana özel duygu değil bu... Yıllar önce de ikilinin aralarının açık olduğuna dair haberler okumuştum.
O dönem haberlerde baba Turgut Toplusoy'un, oğlu Buğra'nın kız arkadaşı oyuncu Ceyda Ateş'i istemediği yazılmıştı.
Sonra durumun tatlıya bağlandığını öğrendik. Şimdi de ünlü işadamı oğluyla bağlarının koptuğunu ve bu konuyla Ceyda Ateş'in bir alakasının olmadığını söylemiş.
Turgut Toplusoy'un açıklaması ise şöyle: "Bunun nedeni Ceyda Ateş değil.
Yazılıp çizilen konular asıl sebep değil, konu başka. O Amerika'da kendi hayatını kurdu, başka sebeplerden dolayı bağımız koptu.
Başka açıklama yapmayacağım." Buradan benden yaşça büyük benim de babam sayılan Turgut Toplusoy'a ve kardeşim sayılacak Buğra Toplusoy'a sesleniyorum. Hayat çok kısa, küsmek ve darılmak yerine sevmek ve sevilmek içinnedenler arayın lütfen. Hayat bu, Allah gecinden versin ama kimin kimden önce öbür dünyaya gideceği beli olmaz. Bu yüzden anın keyfini çıkarın…

***
'ÇORBADA BENİM DE TUZUM OLSUN'
Bundan aylar önce en yakın arkadaşım Tunç Kökkaya sayesinde tanıdığım bir gönüllü oluşumunu anlatmıştım. Kısaca hatırlatayım. İstanbul Beyoğlu'nda İstiklal Caddesi'nde yürürken bir grup görmüştük ve Tunç bana onların her akşam sokakta yaşayan evsizlere çorba dağıttığını anlatmıştı. Böylece onları tanıyıp araştırıp yazmıştım… Benim de çorbada tuzum olsun istedim ama bir türlü denk getiremedim. Sonra geçen hafta sevgili Seda Altuner ile otururken ona bu oluşumu anlattım. Ertesi gün için sözleştik ve "bizim de çorbada tuzumuz olsun" diye yola koyulduk.
'Çorbada Tuzun Olsun Derneği' farklı dil, din ve ırk gruplarından gönüllülerin oluşturduğu; evsiz insanlara çorba dağıtan bir topluluk. Bu oluşum, insani yardım çalışmaları yapıyor ve her akşam evsiz insanlara çorba ikram ediyor. 2014'ten beri bir aradalar… Bugüne kadar yaklaşık 1000 gündür her akşam çorba dağıtıyorlar. Her gün onlarca gönüllü geliyor. Hepsi işin bir ucundan tutuyor. Tam bir imece usulü.
Ben oradan bir video çekip instagram hesabıma yükledim. Ve arkadaşlarıma "Senin de çorbada tuzun olsun" diye çağrıda bulundum. Her arkadaşım ayrı ayrı videolar çekip başka bir arkadaşına seslendi.
Demet Akalın, İrem Derici, Berkay, Gezegen Mehmet, Reyhan Karaca, Leyla Tanlar, Mesut Yar, Alina Boz, Asena, Şenay Yangel, Metin Arolat ve daha ismini sayamadığım pek çok arkadaşıma sonsuz teşekkür ediyorum.
Dernek, şimdi kendiliğinden kocaman bir sosyal sorumluluk projesinin ayağı olarak büyüyor.
www.corbadatuzunolsun.org adresinden derneğin neler yaptığına ve bu oluşuma nasıl katkıda bulunabileceğinize bakabilirsiniz. Emeği geçen, "Çorbada benimde tuzum olsun" diyen herkesin Allah kalbine göre versin…

***

BACAALTI FARKI
O eski alıştığımız ocak başı kültürünün modern hali Kuruçeşme'de açıldı.
Müdavimi olacağınız bu mekanın adı ise Bacaaltı… Lezzetli etleri, hızlı ve güler yüzlü servisiyle sunan mekanda yemek yemenin iki kişilik ortalama tutarı 160 lira.
Bir mekanda lezzet olduğu kadar fiyat da önemli. Bazen gittiğim mekanlarda uçuk fiyatları görünce inanamıyorum. Bu yüzden ocak başına meraklı insanlar için fiyatı özellikle söyledim ki aklınızın bir ucunda dursun… Burada hem lezzetli yemekler yiyorsunuz hem de dostlarınızla keyifli bir şekilde sohbet edebiliyorsunuz. Bacaaltı'nın o kadar ünlü müdavimi var ki... Her gün bir ünlü ismi Bacaaltı'nda görmek mümkün. Burada kimse kendini kasmıyor, herkes kendini evindeymiş gibi hissediyor.
Mekanda haftanın bir günü fasıl da var. Herkes o gün orada olmak istiyor.
Düşünsenize lezzet, sohbet ve müzik...
Bütün bunları tek bir yerde bulmak istiyorsanız Bacaaltı'na mutlaka uğrayın…