Ogün Temizkanoğlu

OGÜN TEMİZKANOĞLU

Tarihi 22 Aralık 2010

Bu maç kulağa küpe olmalı

Spor Toto Süper Lig'de geride kalan ilk yarıda fırtına gibi esen Trabzonspor için bu sezonun önemli hedeflerinden birisi de Ziraat Türkiye Kupası... En azından öyle olmalı. Çünkü, Bordo-Mavili forma çıktığı her platformda, mücadele ettiği her kulvarda zirveyi hedeflemeli.
Hele ki bizleri ve taraftarı özellikle bu sezon bu kadar alıştırmışken.
Gerek tribünlerdeki gerekse ekran başındaki Bordo-Mavili taraftarlar, Trabzonspor'un evindeki bu maçta rakibine hem skor hem de oyun olarak üstünlük kuracağını beklerken tam tersi bir kadroyla karşı karşıya kaldılar. Çok değil, daha 4 gün önce Karabük3-0 gibi net bir skorla geçen ekipten dün gece neredeyse eser yoktu. Takımda bloklar arasındaki kopukluk gözle görülür derecede hissedilir düzeydeydi.
Buna bireysel hatalar da eklenince beklenmedik bir beraberliğin gelmesi kaçınılmaz oldu.
Ancak, burada asıl üstünde durulması gereken nokta oyuncuların sanki kupa maçı sezona dahil değilmiş gibi bir düşünceyle sahada yer almış olmalarıydı. Sezonun ilk yarısının Karabük maçıyla değil Gaziantep Büyükşehir Belediye maçıyla bittiğini hiç hesaba katan bir halleri yoktu. Rakibi ve maçı küçümser gibi bir halleri olması ilerisi adına düşündürücü.
Bir kere daha maçların kağıt üzerinde değil sahada mücadele ederek, rakibi ciddiye alarak kazanılacağının örneğini gördük.
Kupa yolunda önemli bir 2 puan kaybedildi.
Ancak, Bordo-Mavililer kupada yoluna devam eder, gruptan da çıkar. Ama, bu maç kulaklara küpe olmalı.
Bordo-Mavililer her maça aynı ciddiyet ve konsantrasyonla çıkmalı.