DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 18 Kasım 2015

Sık idrara çıkma tehlikeli olabilir

40 yaşındayım. Sık sık idrarım geliyor. Nedeni nedir? Sizce ne yapsam iyi gelir?
Sık idrara çıkma şikayeti sık karşılaşılan bir şikayettir. Bayanlarda ve erkeklerde sebepler değişebilir. Gece veya gündüz olmasına göre şikayetler değişebilir. Şikayetler idrar miktarı, idrar içeriği, idrar yolu organlarının hasta olup olmaması sık idrar yapmaya neden olabilir. Aşırı miktarda şekerli gıda tüketimi, fazla miktarda sıvı gıda tüketimi, idrar yolu enfeksiyonu, şeker hastalığı, idrar kesesinin artmış hassasiyeti, prostat bezi büyümesi, kalp yetmezliği, bazı ilaçlar sık idrara çıkma şikayeti yapar. Bu nedenle şikayetinizi dikkatle takip edip ayrıntılı bilgi edinelim. Günde kaç kez, hangi miktarda, gece mi gündüz mü daha sık, kullanılan ilaçlar neler, eşlik eden başka şikayetler var mı tespit edelim. Geçmezse iç hastalıkları uzmanı, üroloji uzmanı, aile doktoru tarafından muayene edilmen gerekir.

36 yaşındayım. Askerliğimi bitirdim. Erken boşalma yazılarınızı takip ediyorum. Ama eşimle cinsel ilişkimizde sertliğim 8-10 dakika sürmesine rağmen eşim tamam değilim diyor. Benle mi onla mı ilgili acaba? Bu erken boşalma mı?
Anlattıklarına göre sana ait cinsel aktivitede pek sorun yok. Ancak eşin bu ortalama doğal kabul edilen sürelerde. Ancak cinsel ilişkide zevk alma durumu sadece cetvelle, dakikayla ilgili değil. Eşinizi tanıyın, anlayın. Korkularını, hassasiyetlerini bilin. Meraklarını giderin. Cinsellik eşler arasında bile konuşulmayan, paylaşılmayan bir konu olunca herkes kendi kendini ölçüp hesap kesiyor. Kadınların orgazm, uyarılma durumu erkeklerden farklıdır. İlişki öncesi sevme, dokunma dönemini daha uzun tutun. Ruhunu da okşayın. Diyelim ki sana ait her özellik normal. O zaman eşinde orgazm bozukluğu dediğimiz bir durum olabilir. Olağan bir cinsel uyarılma evresinden sonra orgazmın sürekli ya da yineleyici bir biçimde gecikmesi ya da hiç olmaması durumu olabilir. Orgazm bozuklukları genç kadınlarda daha sık gözlenir. Yaşla birlikte kadınlarda orgazm durumu artmaktadır.