DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

DR. NAFİZ KARAGÖZOĞLU

Tarihi 26 Eylül 2011

Kemiğim ağrıyor

Doktorcuğum sağ göğüs altımın sanki kemiği ağrıyor. Bazen geçiyor. Bazen ağrıyor.
Neden olabilir. Ne olabilir? Ne yapmam lazım bilgi verirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.

CEVAP:

Geçmiş olsun. Tek bir bölgeden bahsediyorsunuz. Ne zamandır ağrıyor? Ağrı başladı mı ne kadar sürüyor? Ağrılı olan bölge avuç içi kadar mı?
Yoksa parmak ucu kadar bir bölge mi? Ağrı sırasında bastırmakla ağrı değişiyor mu? Mümkünse bu soruların cevapları bizleri daha aydınlatıcı olacaktır. Ancak anlattıklarınızı temel alırsak, o bölge bir çarpmaya ve/veya darbeye maruz kalmış olabilir. Bölgesel, terleme soğumalar veya ısı değişiklikleri sonrası(cereyanda kalma) şikâyetler artıyor olabilir. Başka bir farklılık ve şikâyet yoksa o bölge soğuktan korunmalı.
Yüzeysel ağrı kesiciler uygulanarak takip edilmeli.

ATEŞLER İÇİNDEYİM

Hocam kan tahlili yaptırdım. Kansızlık çıktı. Sonuçlar ly 39,1 mo 9,6 hemoglobin 9,4 hematokrit 31,1 mcv 64,7 mch 19,5 rdw18,1 pdw20 crp 0,02 sedimentasyon 2 kan hapımı yoksa şurubumu iyi olur. Ateş basması da oluyor. Bayanım yaş 36 ne yapmam gerek yazarsanız memnun olurum. Şimdiden teşekkürler. Başarılar.

CEVAP:

Geçmiş olsun. Sonuçlara göre hafif-orta düzeyde kansızlık var diyebiliriz. Ancak Bazı ek testler yaptırabilirseniz uygun olabilir. Demir, demir bağlama kapasitesi, ferritin, tsh, B12 vitamin düzeyi, folik asit düzeyi ve gaita da gizli kan testi yaptırıp tekrar bizleri bilgilendirin. Bu konularla ilgili ayrıntıları da paylaşalım. Ardından yaklaşık olarak önerebileceğimiz takip ve tedavi uygulamalarını önerebiliriz.

ÜZERİNE DOLAP DÜŞTÜ

Hocam selamlar, babam bundan 4 yıl kadar önce temizlik yaparken üzerinde gardırop düşüyor. Belinde çatlak meydana geliyor. Tedavisi yapılıyor. Ancak bu olaydan sonra babam midesinin içeriye doğru çekildiğini, buna bağlı olarak da önde doğru eğilmek zorunda kaldığını söylüyor. Şimdi mecburen daha fazla önde doğru eğilmemek için bastonla gezmek zorunda. Mide bölgesinde bazen kalp atışı gibi atış oluyor. Öyle mide ağrısı bulantısı ekşime ve ya yanma da yok. Kimisi göbeği düşmüştür diyor. Yardımcı endoskopi yapıldı 2 kez içerisi temiz çıktı. Yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP:

Geçmiş olsun. Babanızın şikâyetinin tıbbi anlamdaki karşılığı mideden daha çok bel-sırt omur yapısının bozulmasıyla ilgili olabilir. "Midenin içeri çekilmesi" diye bir beklentimiz yok. Zaten yapılan Üst Sindirim Sistemi endoskopisinde de bir hastalık ve farklılık tespit edilmediğini ifade ediyorsunuz. Eğer babanız zayıfsa cilt altı yağ miktarının az olmasına bağlı olarak karın arka bölgesinde yerleşmiş bulunan Ana atardamarını nabız atışları sırasında hissedilebilir. Yinede muayene edilmesi uygun olur. Ayrıca her ihtimale karşı Tüm batın ultrason tetkiki ve gereğinde atardamar görüntülenmesi düzenlenebilir. İç Hastalıkları Uzman muayenesi uygun olacaktır. Geciktirmeden hemen doktora başvurun.