Lütfi Albayrak

LÜTFİ ALBAYRAK

Tarihi 23 Ekim 2015

Bazı insanlar

HER ŞEYİ BİLDİĞİNİ SANANLAR:
Yanınızda, çevrenizde sağınızda solunuzda her yerde karşınıza çıkan insan türleridir. Çok iyi biliyorum uyuz oluyorsunuz ama kırmak da istemiyorsunuz. Hemen her şeye atlayabiliyorlar. İçinizden "kısa kes Aydın abası olsun" demeden önce yanlış yazmışsın kardeşim o "kısa kes Aydın havası olsun" olacaktı diyeniniz olursa her şeyi bilen uyuz insan durumuna geçmiş olursunuz dikkat. Ama hadi her şeyi bilen kişi durumuna ben geçiyim. Benim yazdığım deyimdeki "ABA" kelimesi doğrusudur. Neyse konumuza geçelim.
Her ortamda, her muhabbete olur olmadık yerlerde dalıp kendini gösterme ihtiyacı duyan insanlardır.
Kendi işlerini yapmak yerine başkalarının işlerine burunlarını sokmak ve her konuda öğüt vermeye çalışmak en sevdikleri iştir. Oysa fazla şey bilmediği konularda ahkam kesmek onların en güzel işidir.
Sürekli bik bik halindedirler.
Eğer herhangi bir nedenle suskunluk içerisindeyseler ve etrafındaki insanlar bu kişiyle eğlenmek istiyorsa hemen bir zarf atılır, bu kişi "madem sordun, o halde anlatıyorum" moduna giriverir ve monologuna başlayıverir.
Eğer bir şey düzgün çalışıyorsa bu şeyi onlar yapmışlardır, patlamışsa bu diğerlerinin suçudur.
Bu kişiler etraflarındaki insanların içindeki bir insanın kafasına monitör atma isteğinin katlanarak artmasında oynadıkları rol başroldür.
Bu kişiler muhabbeteortadangirenadamlardır. Bu kişiler abin muhabbetlerinde ustadırlar.
Bildiklerini anlatmaya çalışırken büyük boşlukların içinde kaybolurlar. Sustuklarında arkalarında ancak bir tssss sesi bırakabilirler.

TRAŞ
Adam, lüks erkek kuaföründe oturmuş bir yandan sakal tıraşı yapılırken bir yandan da elleri manikürlenmektedir.
Manikürü yapan sarışın adamın ilgisini çekmekte gecikmez, "Güzelim, bu gece benimle çıkmaya ne dersin??"
Kız gülümser, "Özür dilerim ama ben evliyim." "Boşversene" der adam, "Seninkine telefon et bu gece işin çıktığını eve gelemeyeceğini söyle!" "İstersen sen söyle, şu anda seni traş ediyor..."