Tarihi 25 Temmuz 2009

Döndüğümde hayatımın şokunu yaşadım

* Merhabalar. Ben 23 yaşında askerliğini yeni yapmış bir gencim. Ablacığım askerden önce bir sevdiğim vardı. Ben askerdeyken beni beklediğini söyledi. Meğer kandırmış. Ben gittikten 3 ay sonra evlenmiş. Döndüğümde hayatımın şokunu yaşadım. Evliyken bana yalan söylemesine inanamıyorum. Onu çok sevmiştim. Hayaller kurmuştum. Hemen evlenecektik. Ablacığım ben bu kıza hep çok kızıyorum hem de inanılmaz bir tutkuyla bağlıyım. Yanlış yaptığımı bile bile ondan kopamıyorum. Neden bana söylemedin diye sorduğumda ailesinin baskısıyla evlendirildiğini söylüyor.


Aslında ben önceleri bu kızın ablasından çok hoşlanıyordum ama sonra olaylar farklı gelişti ve sevdiğim kız Özlem'e aşık oldum. Onu sevdim. Ama ondan intikam almak için kardeşiyle bir arkadaşlık yapmayı düşünebilirim. Çünkü o da bana aşıktı, bunu hep hissettim. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Eşinden boşanacağını söylüyor, onu hiç sevememiş. Ama işin en kötü tarafı 2 aylık hamile olması. Bazen içimdeki ses, çık gel her şeyinle kabulümsün diyor, diğeri ise ondan intikam almamı söylüyor. Ne olur ablacığım, mantıklı düşünemiyorum. Bana doğru yolu gösterirsen çok sevinirim. Yazılarınızı severek okuyorum.
Rumuz: Hasan

Sevgili Hasan kardeşim, şu an bocalayıp, mantıklı düşünememen çok normal. Senin yerinde kim olsa, böyle bir olay karşısında şaşırır tabii ki! Askerden yeni gelmişsin. Kafanı toparlamak için zamana ihtiyacın var. Bir süre görmediğin eşin, dostun ve arkadaşlarınla biraz vakit geçirmeye çalış. Kafanı meşgul et. Bu sorununa gelince, bence sakın bir hata daha yapıp, geriye dönüp bakma. Sana yapılan bu haksızlık karşısında her şeyi kabul ederek böyle davranırsan üzüntülerin hiç bitmez. İntikam alma fikri de olabilecek en saçma fikir. Herhalde sen sorununu çözmeye değil, işleri daha da çıkmaza sürüklemeye niyetlisin. Sakın yapma! Hayatı sev ve kendini yıpratma. Zararın neresinden dönersen kârdır. Bunu sakın unutma! Her zaman her şeyin en doğrusuna layık olduğunu düşün ve melankoli durumundan bir an önce sıyrıl. Her şey gönlünce olsun. Sevgiler dilerim...
İNTİKAM ALABİLİRİM